Bill Murray
Bill Murray "bi šel v sekundi gledat Izganjalce duhov z žensko igralsko zasedbo", vam sporoča. Foto: Reuters
Melissa McCarthy
Melissa McCarthy je pravzaprav kar verjetna izbira igralke. Nastopila je že v zadnjih treh filmih Paula Feiga. Foto: EPA

Še na začetku tega meseca je Paul Feig govorice potrdil s tvitom: "Zdaj je uradno. Posnel bom nove Izganjalce duhov & zanje napisal scenarij Katie Dippold & ja, igrale bodo duhovite ženske. Njih bom poklical." (Zadnji stavek je seveda aluzija na slavno geslo filma, "Who you gonna call?"). Snemanje se bo začelo v letu 2015.

Bill Murray, zvezdnik prvih dveh filmov o ekipi borcev proti zlim nadnaravnim silam, ki sta skupaj zaslužila več kot 500 milijonov dolarjev, je nad idejo o prenovi franšize navdušen. "To bi se mi zdelo prav fino. Tak film bi šel gledat v sekundi," je pripomnil med obiskom v šovu Davida Lettermana.

Obenem je imel 64-letni Murray tudi čisto konkretne predloge za izbiro igralk: "Melissa McCarthy bi bila spektakularna Izganjalka duhov. In Kristen Wiig je tako duhovita - moj boj, kako je smešna! Zelo všeč mi je tudi Linda Cardellini, pa Emma Stone je smešna. Obstaja kar nekaj duhovitih deklet."

Navdušena Gillian
Je pa zato še ena igralka, na katero ne bi takoj pomislili ob omembi komedij (malo prej pa ob omembi paranormalnega): Gillian Anderson, nekoč zvezda Dosjejev X, si res, res želi nastopiti v filmu. "O MOJ BOG, pravkar sem preverila na spletu," je bil navdušena v klepetalnici z uporabniki portala Reddit. "Paul Feig, daj mi vlogo! Začnite peticijo na Twitterju. Prosta sem!!!!! Prosta sem prosta sem in duhovita, hudiča!" Ko so ji uporabniki Reddita seveda ponudili pomoč pri kampanji, je sledilo še več spletnega "kričanja": "SPELJITE VSE SKUPAJ!!!"

Vrnimo se še enkrat k Murrayju: Lettermanu je priznal še, da se mu je zdel izvirni film (1984) "res odličen", nadaljevanje (1989) pa "ne več tako dobro". "Studio že ves čas skuša posneti še en del, ker preprosto nimajo drugih idej," se je pošalil.

V resnici so v Hollywoodu že več let krožili načrti za snemanje novega dela franšize, ki bi pred kamero združil izvirne štiri izganjalce paranormalnega, režiral pa bi Ivan Reitman. Ta vizija je dokončno padla v vodo februarja, ko je umrl Harold Ramis, eden izmed članov igralske posadke.