Depp je leta 2011 v Državnih sovražnikih igral legendarnega gangsterja Johna Dillingerja. Vsekakor upamo, da bo ta film kaj boljši. Foto:
Depp je leta 2011 v Državnih sovražnikih igral legendarnega gangsterja Johna Dillingerja. Vsekakor upamo, da bo ta film kaj boljši. Foto:
ulger je leta 1994 pobegnil iz mesta, ko je od podkupljenega agenta FBI izvedel, da ga nameravajo prijeti. Skrival se je vse do leta 2011, ko so ga ujeli v kalifornijski Santa Monici, kjer je živel mirno življenje upokojenca s svojo dolgoletno spremljevalko. Sodni proces je bil neroden tako za gangsterje kot za FBI in državno policijo Massachusettsa, saj so prišle na dan povezave med njimi. Foto: EPA

Po pisanju filmskega portala Deadline.com se 24-letna hčerka Malanie Griffith in Dona Johnsona dogovarja za vlogo v mafijski srhljivki Black Mass (Črna maša).

Johnny Depp naj bi zaigral v vlogi zloglasnega nekdanjega mafijskega šefa Whiteyja Bulgerja, Johnsonova pa naj bi upodobila njegovo prijateljico Lindsey. Bulgerjev brat bo Avstralec Guy Pearce, režiral pa bo Scott Cooper (Crazy Heart, Out of The Furnace).

Bulger je bil vodja mafijske združbe, ki si je z umori, izsiljevanji in trgovanjem z drogo pridobil bogastvo. Na čelu tolpe Winter Hill je pobijal, kradel, ropal in izsiljeval v času, ko je bil na plačilnem seznamu FBI-ja kot tajni informator (FBI je takrat lovil predvsem italijansko mafijo). Obenem so bili na njegovem plačilnem seznamu tako agenti FBI-ja kot tudi državni policisti.

Po 16 letih na begu so ga leta 2011 ujeli v Kaliforniji. Porota v Bostonu je avgusta lani odločila, da je 83-letni mafijec kriv v 31 od 32 točk obtožnice, med drugim 11 umorov, sodelovanja pri umorih, izsiljevanja, pranja denarja in trgovine z orožjem: preostanek življenja bo preživel za rešetkami.

Bulgerjeva "kariera" je tudi navdihnila lik Jacka Nicholsona v oskarjevskem filmu Martina Scorseseja Dvojna igra. Dick Lehr in Gerard O’Neill sta o njem napisala knjigo Black Mass: Whitey Bulger, The FBI, and a Devil's Deal, ki je bila tudi predloga za pričujoči film.

Zlata dečka ostala brez filma
Morda zanimiv podatek je, da je k projektu februarja s finančno podporo pristopil studio Warner, ki je moral predtem sprejeti težko odločitev; črtati so morali vzporeden projekt o Bulgerju, ki sta ga razvijala Ben Affleck in Matt Damon (Affleck bi režiral, Damon pa igral.)