Film

Poudarki

  • Na konferenci Input javne televizije izmenjujejo izkušnje
Aleksandrinke
Letošnjo jesen bo TV Slovenija organizirala strokovno srečanje televizijskih profesionalcev Mini Input, na katerem bodo predstavili izbor najboljših oddaj iz konference v Sydneyju, med njimi s posebnim veseljem tudi Aleksandrinke. Foto: Film Aleksandrinke

Dodaj v

Film Aleksandrinke med 60 najboljšimi oddajami na svetu

Dokumentarec Metoda Pevca bodo predstavili v Sydneyju
23. februar 2012 ob 16:35
Sydney - MMC RTV SLO
Dokumentarni film Metoda Pevca o ženskah, ki so se zaradi revščine izselile v Egipt, je bil izbran v program mednarodne konference Input kot ena izmed šestdesetih najboljših oddaj, ki so jih v lanskem letu predvajale javne televizije po svetu.
Aleksandrinke so prvi slovenski projekt, ki je bil izbran kot primer odlične oddaje programa javnih televizij na konferenco Input (http://www.inputsydney.com/), ki bo potekala maja v Sydneyju v Avstraliji.
Na Inputu televezije izmenjujejo izkušnje
Aleksandrinke so koprodukcija med neodvisno produkcijsko hišo Emotionfilm, RTV Slovenija in partnerji iz Egipta in Italije. Zgodba o slovenskih emigrantkah v Egiptu, kjer so ostale več desetletij in usodno zaznamovale svoja življenja, je navdušila že slovenske gledalce, požela pa je tudi zanimanje v mednarodni strokovni javnosti.
Input je mednarodna konferenca javnih televizij (International public television), redno srečanje profesionalcev, ki ustvarjajo TV-program. Ideja za Input je nastala leta 1978 na konferenci Evropskega združenja regionalnih televizij Circom in Rockefellerjeve fundacije v italijanskem Bellagiu. Ustanovitelji so želeli ustvariti prostor za izmenjavo kakovostnih evropskih in ameriških programov in idej. Danes se ga udeležujejo javne televizije iz vsega sveta, cilji konference pa so se od ustanovitve precej razvili. Javne televizije se povsod po svetu soočajo s podobnimi izzivi in nalogami, zato je Input tudi prostor za izmenjavo izkušenj in idej, za pogled v prihodnost razvoja medija in tudi velika priložnost za navdih pri kolegih iz drugih javnih televizij. Na konferenci v Sydneyju bodo strokovnjaki za produkcijo televizijskega programa pod drobnogled postavili poročanje o kulturi in umetnosti, dokumentarne filme in raziskovalne dokumentarce, igrani program in projekte, ki se razvijajo na različnih medijskih platformah.

Dokumentarni film Metoda Pevca o ženskah, ki so se zaradi revščine izselile v Egipt, je bil izbran v program mednarodne konference Input kot ena izmed šestdesetih najboljših oddaj, ki so jih lani predvajale javne televizije po svetu.

Aleksandrinke so prvi slovenski projekt, ki je bil izbran kot primer odlične oddaje programa javnih televizij za konferenco Input, ki bo potekala maja v Sydneyju v Avstraliji.

Na Inputu televizije izmenjujejo izkušnje
Aleksandrinke so koprodukcija med neodvisno produkcijsko hišo Emotionfilm, RTV Slovenija ter partnerji iz Egipta in Italije. Zgodba o slovenskih izseljenkah v Egiptu, kjer so ostale več desetletij in usodno zaznamovale svoja življenja, je navdušila že slovenske gledalce, požela pa je tudi zanimanje v mednarodni strokovni javnosti.

Input je mednarodna konferenca javnih televizij (International public television), redno srečanje profesionalcev, ki ustvarjajo TV-program. Ideja za Input je nastala leta 1978 na konferenci Evropskega združenja regionalnih televizij Circom in Rockefellerjeve fundacije v Bellagiu v Italiji. Ustanovitelji so želeli ustvariti prostor za izmenjavo kakovostnih evropskih in ameriških programov in idej. Danes se ga udeležujejo javne televizije z vsega sveta, cilji konference pa so se od ustanovitve precej razvili. Javne televizije se povsod po svetu spopadajo s podobnimi izzivi in nalogami, zato je Input tudi prostor za izmenjavo izkušenj in idej, za pogled v prihodnost razvoja medija in tudi velika priložnost za navdih pri kolegih iz drugih javnih televizij. Na konferenci v Sydneyju bodo strokovnjaki za produkcijo televizijskega programa pod drobnogled postavili poročanje o kulturi in umetnosti, dokumentarne filme in raziskovalne dokumentarce, igrani program in projekte, ki se razvijajo na različnih medijskih platformah.

B. Ti.
Prijavi napako
Komentarji
jackm8
# 23.02.2012 ob 18:43
Sem nekako po pomoti ujel na programu in je bil res odličen.

RTV občasno predvaja odlične stvari, a kaj ko imajo tako zanič oglaševanje, da je že čudež, ko kaj ujameš. Včerajšnji Bienvenue chez les Ch'tis, spada v isto kategorijo.
kaj_kaj?
# 23.02.2012 ob 18:56
Se še vedno da videti dokumentarce v nedeljo zvečer? Nekoč vem, da so jih vrteli. V srednji šoli sem spremljal ponedeljke , ker je bil Rončel in nedelje, ker so vrteli dokumentarce.

Zadnje čase sem opazil tudi dosti zanimivih filmov evropske produkcije. Sigurno rabimo Rtv, ker nam drugače ostane samo še POP. Tam bodo počasi resničnostne šove propagirali kot informativne oddaje.
hrgotax
# 23.02.2012 ob 18:57
Bravo, zasluženo!
Milchy70
# 23.02.2012 ob 19:40
Iskrene čestitke. Res vredno ogleda. Spoštovanje vsem pričevalcem, še posebej iskrivim in inteligentnim gospem s Primorske. Tako iskreno in zdravo kritično razmišljanje in pogledi tudi na nekatere sodobne probleme. Čestitke Metodu Pevcu, z veseljem bi si ogledal še neobljavljene dele pričevanj, o katerih je režiser pripovedoval po eni od predstav.
1/2 ona
# 23.02.2012 ob 18:32
arhiv rtv - na tem portalu!

Bravo!!!
Limpija
# 24.02.2012 ob 07:50
RTV, ne trudite se biti konkurenčni POPu, ker vam itak niso dorasli.
In ne glejte vse skozi prizmo gledanosti, saj vemo na kakšnem nivoju smo v povprečju.
anny22
# 23.02.2012 ob 18:09
kje se da videti?
skimija
# 24.02.2012 ob 08:48
Bravo!!! Zelo dobr dokumentarc. Ganjen si, ko vidiš, kaj so morale te gospe in njihove družine prestati. Pa kakšne nizke udarce so dobile s strani nekaterih institucij, ki bi jim morale biti v podoporo v njihovih vse prej kot lahkih odločitvah za delo v Egiptu.
pehtran
# 24.02.2012 ob 07:38
@jackm8 si reklamo za dokumentarec pričakoval na poptv?
dharma
# 23.02.2012 ob 22:36
Metod čestitke..
Kazalo