Ameriški ljubljenec Ben Affleck je v Ni je več dokazal, da lahko odigra tudi vlogo 'negativca'. Foto: EPA
Ameriški ljubljenec Ben Affleck je v Ni je več dokazal, da lahko odigra tudi vlogo 'negativca'. Foto: EPA

Lotili se bodo rimejka priznanega filma velikega režiserja Alfreda Hitchcocka Tujca na vlaku iz leta 1951, je poročal spletni portal Deadline Hollywood. Omenjena filmska klasika (sicer dokaj ohlapno) temelji na romanu Patricie Highsmith iz leta 1950. Vse skupaj se zaplete s pogovorom med moškima - zvezdniškim tenisačem in tujcem z vlaka iz naslova - o tem, da bi drug za drugega umorila nekoga, ki jima ni všeč.

Nova različica filma, ki jo bo delala ekipa Ni je več, bo naslovljena Strangers (Tujca), scenarij Hitchcockovega izvirnika bo samo izhodišče. V filmu bo Affleck, ki bo tudi producent, nastopil v vlogi filmskega (in ne teniškega) zvezdnika, ki mu premožni podjetnik ponudi prevoz, potem ko se njegovo osebno reaktivno letalo pokvari ravno sredi oskarjevske kampanje.

Film Ni je več je studiom Warner Brothers prinesel 350 milijonov ameriških dolarjev (slabih 300 milijonov evrov) zaslužka, kar je skorajda šestkratnik zneska, ki so ga ustvarjalci vložili v film. Hkrati je to najdonosnejši film režiserja Fincherja, ki se je, potem ko je kariero začel s snemanjem videospotov, med drugimi za Madonno in Aerosmith, podpisal pod uspešnice, kot so Sedem, Igra, Zodiak, Soba za paniko, Socialno omrežje, trenutno je vpleten tudi v produkcijo priljubljene serije Hiša iz kart ...

Kot pišejo pri Rolling Stone, pa oznanilo projekta še ne pomeni, da bo film dejansko posnet. Veliko se je, denimo, govorilo o predelavi Hitchcockove klasike Ptiči, v kateri naj bi glavno vlogo (v izvirniku je nastopila Tippie Hedren, mama igralke Melanie Griffith in babica vzhajajoče zvezdnice Dakote Johnson, ki na platna kmalu prihaja v 50 odtenkih sive) prevzela Naomi Watts. Dodajajo, da so mnogi poskusi rimejkov filmov mojstra suspenza neslavno propadli: dober primer je Psiho v izvedbi Gusa Van Santa.