George Clooney pravi, da ga zgodba o neobičajnih junakih, ki so našli vsa ta umetniška dela in jih vrnili lastnikom, zelo zanima. Hitler se v filmu, ki za zdaj še nima naslova, ne bo pojavil. 'Kdo pravzaprav želi gledati Hitlerja? In kdo ga zares želi igrati?,' je še dejal režiser. Foto: EPA
George Clooney pravi, da ga zgodba o neobičajnih junakih, ki so našli vsa ta umetniška dela in jih vrnili lastnikom, zelo zanima. Hitler se v filmu, ki za zdaj še nima naslova, ne bo pojavil. 'Kdo pravzaprav želi gledati Hitlerja? In kdo ga zares želi igrati?,' je še dejal režiser. Foto: EPA
George Clooney
Clooney trenutno pripravlja scenarij za ta visokoproračunski film, v katerem bo tudi zaigral. Foto: EPA
Marčeve ide
Clooneyjeve Marčeve ide, ki prihajajo v slovenske kinematografe 26. januarja, so nominirane za štiri zlate globuse, med drugim tudi za najboljšega režiserja. Foto: Kolosej

Preplavljen z nominacijami za svoj zadnji film Marčeve ide (The Ides of March), se režiser, scenarist in igralec že pripravlja na nov projekt. Posnel bo film po knjigi Roberta M. Edsela The Monuments Men o skupini ameriških in britanskih umetnostnih strokovnjakov, ki si je na pobudo zavezniških sil prizadevala za vrnitev umetnin, ki so jih med vojno zaplenili nacisti, njihovim lastnikom.
Po resničnih dogodkih z ljubezenskim dodatkom
Filmar, ki je nominiran za tri zlate globuse, bo film režiral, v njem igral in sodeloval tudi pri scenariju. Tako kot knjiga, ki nosi podnaslov Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History (Zavezniški junaki, nacistični tatovi in največji lov za zakladom v zgodovini), bo tudi film temeljil na resnični zgodbi, ameriški zvezdnik pa bo ponovil sodelovanje s producentom Marčevih id, Grantom Heslovom. "Gre za čudovito zgodbo in z Grantom že razmišljava o tem, kako sijajna zasedba bi lahko bila," je Clooney povedal za 24 Frames in dodal, da tudi ljubezenska zgodba ne bo manjkala.
Ni znano, kako dobesedno bo scenarij sledil stranem knjige, a ta pripoveduje zgodbo, ki se odvije v devetih mesecih, o šestih strokovnjakih, 'spomeniških možeh', in njihovi nemogoči misiji pred nacističnimi plenilci rešiti umetniške zaklade.
Clooney, ki se običajno pri svojih filmih drži precej skopega proračuna - Marčeve ide je posnel z 12,5 milijona dolarjev, Lahko noč in zbogom s komaj 7,5 milijona dolarjev, njegov najdražji film Leatherheads je sicer znesel 58 milijonov, si bo tokrat privoščil velik proračun. "Nisem proti snemanju komercialnega filma, nasprotujem le snemanju komercialnega filma, ki ga ne občutim kot pristnega. Rekli smo si torej: "Če bomo delali nekaj večjega, posnemimo zabaven film, ki ima kaj za povedati," je dejal za Wrap.
Največ mi pomeni režija
Danes je prva strast zvezdnika, ki je zaslovel kot dr. Doug Ross v televizijski nadaljevanki Urgenca, režija. "Moja kariera je v zadnjih desetih letih usmerjena v režijo. Režija zahteva dolgo časa. Moja dnevna služba je igranje in s tem služim, režija pa je nekaj, kar si želim početi," je povedal na predstavitvi filma The Descendants.