Film
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 36 glasov Ocenite to novico!
Gremo mi po svoje
Kakšni zvezdniki neki. Mogoče imajo na Facebooku veliko prijateljev, ki to zares niso, to je pa tudi vse, na to, koliko se počutijo zvezdniški, odgovarjajo glavni obrazi filma. Foto: Siniša Rančov
Siniša Rančov
Če je v prvem delu umirjeno taborniško življenje iz tira vrgla skupina deklet, imajo tokrat podoben učinek štajerski taborniki pod budnim očesom Šefeja. Foto: Siniša Rančov
Miha Hočevar
Režiser in scenarist filma Miha Hočevar, nekoč tudi sam tabornik, se je po dolgoletnem 'mrku' lotil očitno zelo pogrešanega mladinskega filma. Foto: Siniša Rančov
VIDEO
Reportaža s snemanja film...
VIDEO
Na snemanju nadaljevanja...

Dodaj v

Gremo mi po svoje 2: Jurij Zrnec "proti" Tadeju Tošu

MMC na snemanju filma Gremo mi po svoje 2
2. avgust 2012 ob 20:19
Bovec - MMC RTV SLO

Filmska ekipa z Miho Hočevarjem na čelu tudi v nadaljevanju filmske uspešnice Gremo mi po svoje stavi na lepoto slovenske narave. Te dni taborijo v Posočju, kjer Starešinove varovance vznemirja prihod Šefejevega roda štajerskih tabornikov.

V okolici Bovca in Triglavskega narodnega parka v teh dneh poteka snemanje nadaljevanja najbolj gledanega slovenskega filma Gremo mi po svoje. Hočevarju, ki se podpisuje tudi pod scenarij filma, nepisano filmsko pravilo, da nadaljevanje le redko doseže raven prvega filma, ne predstavlja skrbi, nanj odgovarja z naslovom ene najbolj slavnih izjem: Boter 2. Tudi z uspehom prvega dela in posledično visokimi pričakovanji gledalcev se ne obremenjuje, saj k vsakemu delu pristopa z enko odgovornostjo.

Optimizma režiserja ne omajajo niti težko zanemarljive težave s financami. Dogajanje na Slovenskem filmskem centru še kako vpliva na produkcijo filma, pravi, vendar 'samo v glavi' in pri neplačanih položnicah, sicer pa delajo, kot da imajo denar.

Ekipa, ki je zaslužna za porast tabornikov
O tem, zakaj je bil prvi film tako uspešen, je bilo že veliko ugibanja. Jurij Zrnec, ki se je po mnenju marsikoga kot Starešina izvrstno odrezal in to na Festivalu slovenskega filma tudi potrdil z vesno za najboljšo moško vlogo, je prepričan, da je razlog v manku mladinskega filma pri nas. Meni, da so ga ljudje željni, razdobje med obema filmoma pa je ravno pravšnje, da bodo tudi malčki dovolj stari in si zaželeli videti film. "Baje je porast taborništva ogromen," dodaja.

Starešina sreča svojo zrcalno podobo
Poleg navihane ekipe tabornikov iz prvega dela ter njihovega Starešine Jurija Zrneca je ekipo med drugim okrepil Tadej Toš. Ta igra vodnika štajerske skupine, ki je pravzaprav zrcalno identičen značaj ljubljanskemu Starešini - strog, pod kožo zelo mehak, s čudnim smislom za humor. Lik Jurija Zrneca torej sreča sebi enakega. V obeh vodnikih se zbudi tekmovalna žilica, zmešnjavo stopnjujejo nori malčki, najstniški taborniki in tabornice, vsem pa življenje zagreni dlakocepska Inšpektorica, ki se strogo drži novih evropskih predpisov. Kot se izkaže, je lahko birokracija zares nadležna.

Pod slovenskimi vršaci mrgoli množica igralcev
Poleg znanih imen Mateje Pucko in Sabine Kogovšek Zrnec so številčno igralsko zasedbo dopolnili še z igralci, ki so jih izbrali na večmesečnih avdicijah. V nadaljevanju mladinskega filma, ki je lani na začudenje ustvarjalcev polnil slovenske kinodvorane (videlo ga je več kot 208.000 gledalcev), si je želelo sodelovati 5.000 kandidatk in kandidatov, ki so svoj igralski talent dokazovali na avdicijah v vseh večjih slovenskih mestih. V filmu med drugim igrajo še Jure Kreft, Matevž Štular, Sandi Pavlin, Milena Zupančič, Jana Zupančič, Uroš Kaurin, Luka Cimprič in številni drugi.

Film nastaja pod okriljem produkcijske hiše Vertigo Emotionfilm (ki stoji tudi za filmi Slovenka, Rezervni deli, Aleksandrinke, Pod njenim oknom in drugimi), ob sofinanciranju Slovenskega filmskega centra, v koprodukciji studia Viba Film in sodelovanju distributerja Cinemania Group.

V priloženem videu si oglejte, kako poteka snemanje filma v Bovcu.

Prvotno so premiero filma napovedovali za prihodnjo pomlad, in čeprav snemanje še vedno poteka po načrtih, bi lahko zamik povzročilo ogromno posnetega materiala. Kot nam je pojasnil režiser, je posnetega približno še enkrat toliko materiala kot za prvi del, pa so komaj na dveh tretjinah. To pomeni še veliko dela, tu je negotova situacija s Slovenskim filmskim centrom (vlada je sicer nekaj ur po pogovoru dala soglasje finančnim načrtom centra, op. n.), a na koncu bo vse v redu, tudi če pride film v kino malo pozneje, je prepričan.

Siniša Rančov in Maja Kač
Gremo mi po svoje 2
Gremo mi po svoje 2
Gremo mi po svoje 2
Gremo mi po svoje 2
Gremo mi po svoje
Jurij Zrnec
Tadej Toš
Gremo mi po svoje
Gremo mi po svoje
Gremo mi po svoje
Gremo mi po svoje
Gremo mi po svoje
Gremo mi po svoje 2
Gremo mi po svoje
Gremo mi po svoje 2
Gremo mi po svoje 2, snemanje
Gremo mi po svoje 2
Gremo mi po svoje 2
Na snemanju filma Gremo mi po svoje 2
Na snemanju filma Gremo mi po svoje 2
Prijavi napako
Komentarji
Arnolfus
# 02.08.2012 ob 21:41
Upam, da ne bodo spet nerazumljivi in neživljenski dialogi. Scenaristu predlagam obisk enega odmora na kakšni osnovni šoli, da spozna pravi najstniški pogovor današnjih dni, ne pa sleng iz sedemdesetih...
elvog73
# 02.08.2012 ob 22:02
Upam, da se "skropucalo" iz prvega dela ne ponovi. Da vsebina temelji na predstavitvi najstniške pohotnosti in prisilnega humorja. Film ni bil primeren za otroke ne strani golote,kot tudi ne s strani žargona.
Upam tudi, da film ne bo uspešnica zaradi prisilnega ogleda otrok iz osnovnih šol, kot se je zgodilo v prvem delu.
jakosol
# 03.08.2012 ob 00:01
Kritika Marcela Štefančiča jr.

Onesnaževanje Triglavskega narodnega parka.

Miha Hočevar je pred časom posnel Jebiga, lucidno komedijo o ljubljanskih slackerjih. Nič manj luciden ni bil napovednik: pred kamero stojijo igralci, ki stokajo, da nimajo denarja za napovednik, marketing in take reči. Jebiga. Napovednik s finto. Pa je prišel napovednik za novo Hočevarjevo komedijo, Gremo mi po svoje - spet napovednik s finto: v dveh minutah se zvrstijo Jure Zrnec, Jure Zrnec, Jure Zrnec in mulci, ki taborijo pod Alpami, toda na spregled ni nobenega vica.
Kar je kul ideja za napovednik: v filmu imaš Jureta Zrnca, komika s popolnim timingom (najpopolnejšim v zgodovini slovenskega naroda), a ne pokažeš niti enega vica. Hej, če boste hoteli videti in slišati Zrnčeve štose, boste morali najprej plačati! Nič ni zastonj! Niti slovenski film! Če hočete torej videti in slišati Zrnčeve štose, pojdite v kino! Toda ko greste v kino, ugotovite, da tudi v sami komediji ni nobenih vicev, nobenih štosov, nobenih lucidnosti. Edini vic je to, da je Zrnec taborniški starešina - in film nam potem ta »vic« pove še stokrat. Isti vic. Predstavljajte si štikel, ki se rola na eni in isti noti. Hočevar kot dosežek prikazuje to, da ima v filmu Jureta Zrnca, še več - stalno si čestita, da ga ima v svojem filmu. Pokažite ta film tujcem, pa jim recite, da je to top slovenski komik - e, to bo vic! In kaj počnejo vsi tisti šolarji, »zviti svizci«, ki jih Zrnec odpelje na taborjenje v Triglavski narodni park, kjer potem berejo Hermana Potočnika Noordunga, čofotajo, čolnarijo, plešejo, pojejo, kradejo jabolka in si nagajajo z zrcalci? Nič, veseli so, da so lahko zraven - in to je vse. Karakterno so si itak podobni kot jajce jajcu - da bi jih sploh ločili, imajo različne frizure. Ne igrajo, ampak scenarij le berejo. To, da so otroci, jih ne odreši, kakor tudi samega filma ne odreši to, da moralizira o otroški obsedenosti z elektronskimi igračkami in šopingom. To naj bi bilo »zadnje poletje« vseh teh otrok - čas, ko bodo dozoreli, ritualno mutirali, prevzeli svet. In ideja je bila verjetno v tem, da z njimi dozori - in »odraste« - tudi Zrnec: taborniški starešina je namreč še vedno nezrel in otročji, še vedno se obnaša kot pubertetnik, še vedno noče odrasti in sprejeti odgovornosti. In ko njegov sin, do katerega je distanciran in ki se spletom okoliščin znajde med taborniki, obtiči nekje v Alpah, v »smrtni« nevarnosti, pričakujete, da bo Zrnec krenil na kako dramatično reševalno akcijo, tako da bosta končno katarzično »razčistila« in družno dozorela, toda vsa »drama« se konča s sinovo nenadno, antiklimaktično vrnitvijo v tabor: Ah, tukaj si! Jaz sem te pa že iskal! Film pozabi, kaj je hotel reči. Kar pomeni, da ni tu niti komedije niti drame. Vprašanje je le: za koga je ta film? Kdo je ciljna skupina te mladinske komedije? Odrasli? Nehajte. Fani Jureta Zrnca? Nikar. Otroci? Težko se bodo identificirali s takimi liki, malimi funkcionarji slovenskega filma - pridnimi, mirnimi, čistimi, statičnimi, pasivnimi, sterilnimi, leporečnimi, zastarelimi. Kdo je torej ciljna skupina tega filma? A, že vem: liki iz Poletja v školjki! To je film, ki bi ga lahko ljubili le liki iz Poletja v školjki. Komiku, ki mu ne gre, običajno kdo iz dvorane krikne: Pokaži joške! Ta film joške pokaže kar sam.
naš človek
# 02.08.2012 ob 22:54
@vendel
a so vam cenzurirano verzijo kazal? V enem prizoru taborniki gledajo planinke, ki se preoblačijo, in ena jim pokaže joške. No ne da je s tem kaj blazno narobe. Se pa vseeno strinjam z Marcelovim komentarjem:

Komiku, ki mu ne gre, običajno kdo iz dvorane krikne: Pokaži joške! Ta film joške pokaže kar sam.
gegi
# 03.08.2012 ob 05:23
Po ogledu prvega dela sem si rekel: No, pa je šlo 90 minut življenja v nič.''
Vsebina filma: KATASTROFA!!! (A je sploh bila kakšna vsebina!?!)
Dialogi: KATASTROFA!!!
Igralci: KATASTROFA!!!!!!!!!!!!!!!!
Tudi Zrnec ni mogel rešiti tega skropucala.
Pa če nekdo napiše, da je to pač mladinski film, še ne pomeni, da ga morajo posneti katastrofalno slabo.
Naj gredo po amaterskih gledališčih in tam dobijo mlade igralce, ki znajo igrati, ne pa neke sinove producentov, scenaristov in režiserjev, kot se je to prerado dogajalo v slovenskih filmih.
Skratka, drugi del me ne bo videl!!!
samsvojmojster
# 03.08.2012 ob 02:04
Ta film je napolnil dvorane izključno zaradi obvezne udeležbe. 90 posto ljudi ga je ocenilo negativno v celoti. Jaz si v kinu ogledam veliko večino filmov, poleg vseh zgodovinskih in znanstveno-fantastičnih, za katere masa govori, da so za pogledat. Moja izkušnja s tem: edini film v zadnjih cca petih letih pri katerem smo s tremi prijatelji složno vstali in zapustili dvorano na polovici. ( pa sem bil tabornik-vodnik v osnovni šoli in srednji :))

Marcel stefančič junior...podpis.
roger74
# 03.08.2012 ob 00:52
Še reklama za tisti sir je brez veze, kaj šele film.
Če ne bi blo Zrneca na plakatu si filma ne bi ogledalo niti 10 % gledalcev.
Pol pa prideš u kino in .... katastrofa.
Vsaj jaz sem bil razočaran.

Ja drugi del bo pa res smešen, ko bodo po štajersko lapali. Že vidim... beda.
P.S.
Da se razumemo: Toš in Zrnec Sta carja. Kapo dol.
Kraner
# 02.08.2012 ob 23:44
Kaj sin od Puyola tut glumi v tem filmu?
josip1
# 02.08.2012 ob 23:26
Kaj naredi propaganda. Gledal pol filma, popenil, beda od humorja. Če pa ne bi Zrnec igral, bi blo pa za premislt, če ustvarjalcem ne bi omejili možnosti delovanja. Ni dovolj, da si Rifletov sin, da si umetnik.
bozz
# 02.08.2012 ob 23:02
Prvi del je bil bolj tako-tako, osebno me ni navdušil. Če v njem ne bi nastopil Zrnec, bi bil film slab. Ni bilo "prave", napete zgodbe, plus slaba igra nekaterih od otrok (krivda režiserja, če mene vprašate). Komu je Toš smešen? Verjetno večini na vzhodni strani Trojan, ker na drugi strani razumete samo žabarščino in njej sorodne dialekte.
rokee
# 02.08.2012 ob 22:44
Ne vem, meni je bil pa film čist simpatičen in verjamem, da bo drugi tudi. Komu je Toš smešen? Meni in še marsikomu drugemu, ki zafrustriran ne poseda cele dneve samo za računalnikom, ko skrit za vzdevkom smeti po forumih in ne ve kaj bi sam s sabo oz. z svojim bednim življenjem. Prvi komentarji z izjemo @vendelovega pa tipično slovenceljsko nevoščljivi, ko je treba vse popljuvat in pošinfat. Sram vas bodi!
Mr.D
# 02.08.2012 ob 21:08
kaksna zalost
ginza
# 03.08.2012 ob 09:02
"To je mladinski film in ne vem zakaj nekateri pričakujete nevem kakšno kvaliteto. Film za sprostitev čisto solidno vse skupej."

To, da je film mladinski, ni noben izgovor za slabo kvaliteto. A mlado občinstvo si ne zasluži dobrega filma? Tudi pri Disneyju snemajo mladinske filme, ki pa so po večini odlčni in gledljivi tudi za odrasle. Ampak za dober film ne rabiš Disneyjevega proračuna. Rabiš samo dober scenarij in dobro izvedbo le tega.
gcn64
# 02.08.2012 ob 22:51
@rokee

A zato ker mi je bil film pač bedarija sem nevoščljiv? Film pač ne seže do kolen kakšnemu Petelinjemu zajtrku ali Kajmaku in marmeladi in še bi lahko našteval. Dialogi so kot da bi gledal otroški vrtec, igra prav tako več kot skromna, zgodba dolgočasna. Že dolgo se pri filmu nisem tako dolgočasil. Še Zrnec se ni ravno izkazal ampak mu je opravičeno, ker v takšnem filmu se ni mogoče...
Če nekomu nekaj ni všeč še ne pomeni da je kakorkoli nevoščljiv. Spoštuj mnenje drugih!
Se pa strinjam da je Toš kul. Upam da bo zaradi njega drugi del boljši. Ampak po moje slabši itak ne more bit...

pa lp
pirančan
# 03.08.2012 ob 12:03
Meni je tole super. Predvsem je pa to film za otroke in mularijo: kot smo mi imeli svoje otroške oz mladinske filme (enim je bil to Kekec, drugih Ne joči Peter, tretjim Sreča na vrvici, četrtim Poletje v čkoljki...) imajo mulci zdaj Gremo mi po svoje. Kot, da so bili vsi prej našteti filmi kritiški biseri: npr Poletje v školjki ima enako "plitko" zgodbo pa ga zdaj nekateri dvifate v nebesa,

Tisti "kavčerji", ki pa imate toliko pripomb pa ne it gledat!. Ni fer, da film vnaprej sesuvate v znani slovenceljski maniri, da je vse kar gleda iz povprečja (tu mislim na obisk) treba sesut!

Marcel Štefančič jr je prav tako človek, ki se moti in ima subjektivno mnenje in ne neka referenca. To, kar on pohvali ni ravno najboljše
MIRNČAN
# 03.08.2012 ob 06:56
Je pa res, da bi režiser lahko dovolil mal več naravnega govorjena. Sej se ni treba držat besedila kot pijanec plota.
mikic007
# 02.08.2012 ob 23:45
Ne da se z recenzijo ne strinjam, a tukaj je tudi recenzent pozabil, kaj ima v obdelavi. A se lotimo Kekcev in Poletja v skoljki? Niti priblizno niso dosegali ceskih sodobnikov na primer, pa jih nihce ne pljuva, dlje pa ne bi sel, ko sem bil mulc, so mi bili zakon. Bodo tudi danasnji otroci preziveli nekoliko slabso igro vrstnikov ...
bryden
# 02.08.2012 ob 23:22
No, to da so joškice not ni nič narobe. Ne pozabit, da mulci terminatorja gledajo, a tuki bomo pa glede dveh jošk rekli, da film škodljiv!?

Drugače pa tud mene ni prepričal, sem od njega pričakoval bistveno več, pa smo ga šli s taborniki gledat.
MIRNČAN
# 02.08.2012 ob 23:18
To je mladinski film in ne vem zakaj nekateri pričakujete nevem kakšno kvaliteto. Film za sprostitev čisto solidno vse skupej.
sadako
# 03.08.2012 ob 12:49
Ponavadi je ravno obratno :D
Tadejstein
# 02.08.2012 ob 23:48
skavti smo zakon..! :)
mikic007
# 02.08.2012 ob 23:21
Ljudje, se vedno gre za mladinski film. Ne na najvisji ravni, ampak ne vem, kako jo lahko pricakujete, ce pa je po Kekcih, Poletju v skoljki, Dvojnih pocitnicah in Sreci na vrvici to sploh eden redkih poskusov. Meni so v tej sceni se najboljsi Nizozemci, ampak oni jih posnamejo cel kup, jasno imajo nabor igralcev, izkusnje, kvaliteto ...

Nekdo je primerjal neprimerljive filme s tem, kaze samo na nepoznavanje zadeve. Vsaj nekaj slovenskega za mulce, pa ceprav ne najbolje.
Cyril
# 07.08.2012 ob 10:54
Najbolj bedn film.Itak vemo, da ga je Zrnes rešval
nbatv
# 03.08.2012 ob 17:54
Film je bil katastrofalen,mislim da je veliko boljši mladinski film bil tu pa tam,če že iščete dober mladinski slovenski film.
riordan
# 03.08.2012 ob 13:14
Štefančič + večina komentatorjev je povedala vse o prvem delu.

O drugem pa tole: Tadej Toš, če tole slučajno bereš ... Kot rojen Ptujčan in Štajerc te prosim, če dobro premisliš preden v filmu odigraš karikaturo Štajerca. Ker to je edina vloga, ki jo je mogoče pričakovati glede na zgornji opis ter na stanje slovenskega humorja. "Čuj ti, ke si te nor al ke?" ipd., kar naj bi bilo po slovenskih scenaristih že samo po sebi smešno. Pa ni. Še posebno ne na tej strani Trojan, kot predvideva nek komentator. A misliš, da smo Štajerci res taki debili, da bi se režali, ker nekdo pači naše narečje?
dharma
# 03.08.2012 ob 09:36
Pokaž fotič! A vi iz rtvja nimate nobenga, ki bi vam tiskovko in okoli nje normalno pofotkal? Al pa si, pred objavo, vsaj vzel pet minutk časa in mal korektur naredil? Pa zakaj zavraga morte dve enaki fotki prlimat? E sem ful za rtv in vas podpiram na vsakem koraku sam hkrati pa tut na vsakem šepate na polno.
Iz tega konteksta tut filmi, ne morejo biti nevem kaj. Pa imajo vso šanso.
amayon
# 03.08.2012 ob 09:12
Neverjetno,tole pa dobi denar,Okorna so prakticno izgnal,tele budalastine brez zgodbe pa kar veselo financirajo.Tole so filmi edino za ta male,pa se tisti kritizirajo.Nerazumljivi dialogi,nesimpaticni ksihti,slang sedemdesetih,kot je ze nekdo tu napisal.Ljudje pobrani iz ulice z kvazi talentom za igranje in absencija zgodbe,to sta glavna dva negativna faktorja teh filmov.Vse skupaj izpade kot srednjesolski filmski projekt,ki je prezentiran kot profesionalen mladinski film.Pol pa izide DVD pa hocejo 14,99€ za to.Saj to je drznost in nesramnost v enem.
5tane
# 03.08.2012 ob 08:54
Jest ga bom šel gledat definitivno. Pa ga lahko pljuvate kolker hočte.
sunken
# 03.08.2012 ob 00:10
To je mladinski film in ne vem zakaj nekateri pričakujete nevem kakšno kvaliteto. Film za sprostitev čisto solidno vse skupej.

podpis.
njet
# 02.08.2012 ob 23:45
Prvi del je pritegnil. Tudi drugega pogledam z nečaki.
gcn64
# 02.08.2012 ob 22:40
Prvi del bi moral imeti naslov: Gremo mi v pozabo...
drago
# 03.08.2012 ob 20:15
Film je cisto lustkan, ni pa za Oskarja. Upam, da bo dvojka tudi taka.

Marcel je pa genij: edino njemu uspe, da ugasnem TV ze ob 9 uri ...
dharma
# 03.08.2012 ob 14:44
Aha, bravo, ste upoštevali in vsaj skinili podvojeno fotko posode..čestitke! Še mal Psja al pa Lrja pa bo.
balestra92
# 03.08.2012 ob 00:11
prvi del je bil res bolj tak tak. Igra nekaterih je bila obupna, najbolj vidno obupna od onega malega puyola...preveč očitno igrano, kot da bere besedilo. Ampak potem pride Zrnec in te nasmeji do solz. Zgodba ni bila baš nešto, glavni, končni zaplet je lov na pobeglega ptiča (???!!!) pa tisti nevmesni prikazi sanj, tisto tudi ni bilo za nikamor...upam da bo drugi del boljši kar se tega tiče. aja...PA TOŠ JE NOT! hehe dodaten smeh, ded je res car. Po moje trenutno najboljši slovenski stand-up komik.
Pero Fresh
# 03.08.2012 ob 14:31
@jakosol: Kritika Marcela Štefančiča jr.
Onesnaževanje Triglavskega narodnega parka.


Če je ta "pametni" Marcel des napisal to, potem lahko jaz zlahka dodam:
Marcel Štefančič jr.: Onesnaževanje Mladine ali pa
Marcel Štefančič jr.: Onesnaževanje TV prostora ali pa
Marcel Štefančič jr.: Onesnaževanje filmske kritike

Ta model razen kritizirati v večini svojih kritik itak ne zna nič drugega. Pohvali pa kake zatežene filme, ki jih razume manj kot 10 ljudi. In on je referenca?
sadako
# 03.08.2012 ob 10:15
Prvi del je bil za slovenske razmere, kjer prevladujejo predvsem morbidni izdelki, super film. Navsezadnje gre za najbolj gledani slovenski film, in film ki je med TOP 3 tudi kar se tiče filmov svetovne produkcije predvajane pri nas.

Sumim, da tudi drugi del ne bo razočaral.

7 najbolj gledanih celovečercev samostojne Slovenije
planet1
# 03.08.2012 ob 14:59
stevilo gledalcev ni merilo kvalitete, oprostite. dajmo mmc prosim objavite se kaksne clanek od kao blazno hudega novega batmana, ki podira rekorde v gledanosti, pa se kaj napiste o kvaliteti ce zmorete in ce si upate.

isto je pri gremo mi po svoje. film je slab, s slabo zgodbo, slabimi igralci, ampak ljudje niso odporni na reklamo. tega pac e morejo preseci. pravzaprav tudi sam nisem mogel, le da je razlika v tem da sem spoznal kako so me analno posilili, skoraj tako uspesno kot to pocne vecinom HW in mi ukradli par evrov.
pirančan
# 03.08.2012 ob 14:24
@ dididadi: Res so prvi del hodile gledati OŠ kar kot obvezno stvar.

Fantje nabijate v prazno. To, da so šole hodile ta film "obvezno" gledat ne drži. Film je bil razprodan od začetka predvajanja, kar je lahko videl vsak, ki si je film res ogledal v kinu, takšne "organizirane" projekcije pa sledijo vedno šele kasneje. Verjetno si ga je res ogledalo tudi nekaj šol, vendar to zagotovo ni bistveno vplivalo na število gledalcev.

Seveda lahko pisarite o tem, namesto, da bi (ne glede na to, ali vam je ta film všeč ali ne) priznali, da gre za izjemen rezultat. Ima torej kdo od vas kakšne realne podatke, ali gre za klasično zavistno sprenevedanje?
didldadl
# 03.08.2012 ob 14:15
Res so prvi del hodile gledati OŠ kar kot obvezno stvar. In to je gledanost vrglo v zrak.
Se bolj veselim Čefurjev Raus kot pa brezzgodbenega filma 2.
Balaž
# 03.08.2012 ob 09:17
Čudim se da film brez vsebine postane kar najbolj gledan slo film vseh časov.
Od filma se spomnim samo tistega recitiranja pesmi o riti, Zrnčeve gipsa in "nedolžnega" spogledovanja tabornic in tabornikov.

Sreča na vrvici, Poletje v školjki, Čisto pravi gusar (iz nadaljevank montiran film)... pa še bi se dalo naštevati... ti filmi so imeli vsebino ... ne pa te prisiljeni brezvezni dialogi....
rokee
# 03.08.2012 ob 08:16
Mogoče ste pa vsi tisti, ki ste film popljuval enostavno imeli previsoka pričakovanja glede na to, da se ga je kar precej oglaševalo v slo medijih kot eno večjih uspešnic po dolgem času. Ne vem, jaz si filma nisem šel ogledat s tako visokimi pričakovanji, navsezadnje gre za MLADINSKI film in kot tak je neprimerljiv z navedenimi uspešnicami kot so Petelinji zajtrk, Kajmak in marmelada itd. Prej bi ga primerjal s Poletjem v školjki in filmi s podobno tematiko. Edino kar se strinjam je to, da bi bili dialogi lahko bolj življenski in pa tiste sanje so bile malo neumesne. Ampak film kot celota je bil povsem ok za sprostitev.

Sicer je pa to tako: Ko je v davnih 50-tih letih prejšnjega stoletja nastal prvi Kekec, so ga kritiki in ostali samooklicani "poznavalci" tudi spljuvali, verjamem, da bi ga tudi nekateri ljudje, če bi tedaj že obstajal internet. Večina pa ga je na drugi strani sprejela povsem drugače in to je tisto kar šteje. Vse ostalo pa je zgodovina in vemo kako in kaj...
gcn64
# 02.08.2012 ob 23:31
@mikic007

Napisal sem samo, da po kvaliteti ne seže nekaterim filmom do kolen. Saj jih nisem primerjal med sabo! Katere zadeve pa moram poznat, da lahko rečem da je nek film za en drek?
Pa ne mi cel čas s to ciljno publiko in komu je film namenjen. Film je slab in glede na to, da si je marsikateri odrasel človek šel ogledat tole v kino, dobil pa gajbo bi lahko skupaj spravli en vsaj soliden film, ki bi bil za več generacij in ne samo za ''nezahtevne mulce''

Preberi si recenzijo iz zgoraj prilepljenega linka. Pove vse.
thr0l
# 02.08.2012 ob 22:31
Ojoj, pa komu je ta Toš smešen, to mene zanima!? Ko ga poslušam me prime, da bi si šel žile rerezat.
katastrofa
# 02.08.2012 ob 22:28
če misle toš tko nadležno "lapat" kokr je zmer do zdej, lohk sam bruhnem. škoda za film
milko54
# 03.08.2012 ob 13:43
Igrelec si ali pa nisi. Tako preprosto je to. A Zrnec to ni . On je samo dober proizvod Akademije. Notranjega ognja pa nima.
jackm8
# 03.08.2012 ob 01:16
Vsak slovenski film, ki napolni dvorane je vreden zlata. Ne zaradi kvalitete, temveč zato, ker prinese prepotrebne evre v NAŠO industrijo. Vsak Slovenec bi moral biti ponosen na takšne filme. Nemesto tega se ga, pa spljuva bolj kot kakršnokoli uspešnico tuje produkcije.
vendel
# 02.08.2012 ob 22:08
Elvog pa o kaki goloti ti govoriš? Prvi del je bil kvaliteten slovenski mladinski film, tako kot vsi Hočevarjevi izdelki.
Kazalo