Daniel Espinosa in Jake Gyllenhaal na svetovni premieri Sledi življenja na festivalu South by Southwest v Teksasu. Foto: AP
Daniel Espinosa in Jake Gyllenhaal na svetovni premieri Sledi življenja na festivalu South by Southwest v Teksasu. Foto: AP

V filmu, ki bo slonel na članku Setha Harpa, objavljenem prejšnji mesec v reviji Rolling Stone, bo zaigral Jake Gyllenhaal. Ta bo s svojim podjetjem Nine v projekt vstopil tudi kot producent, navaja Hollywood Reporter.

V Harpovem članku The Anarchists vs the Islamic State (Anarhisti proti Islamski državi) je popisana resnična zgodba ameriških skrajnežev, prostovoljcev in izobčencev, ki so se povezali s kurdskimi uporniki v boju proti IS-ju v Siriji. Njihov glavni cilj je bil vzpostaviti močan anarhistični kolektiv na območju, je povzel britanski The Guardian.

Švedski režiser čilenskih korenin Espinosa, ki v Hollywoodu snema šele nekaj let, prelomna za njegovo kariero je bila švedska uspešnica Easy Money (Snabba Cash) iz leta 2010, in Gyllenhaal sta nazadnje sodelovala pri znanstvenofantastični grozljivki Sledi življenja, ki je ravno na ogled v kinih. V filmu, ki je bil sprejet z mešanimi odzivi, igra tudi Ryan Reynolds.

Še čisto svežo recenzijo Sledi življenja preberite na tej povezavi.