Anne Hathaway in James Franco bosta gostitelja 83. podelitve oskarjev. Kot kaže, se pod pritiskom nista zlomila, saj sta se še nekaj dni pred prireditvijo sproščeno šalila z novinarji. Foto: EPA
Anne Hathaway in James Franco bosta gostitelja 83. podelitve oskarjev. Kot kaže, se pod pritiskom nista zlomila, saj sta se še nekaj dni pred prireditvijo sproščeno šalila z novinarji. Foto: EPA
James Franco je nominiran za oskarja za najboljšo moško glavno vlogo za film 127 ur. A stavnice kažejo, da bo šel zlati kipec v roke Colina Firtha, ki je blestel v Kraljevem govoru. Foto: EPA

Čeprav bosta v noči z nedelje na ponedeljek prvič gostitelja Oskarjev, James Franco in Anne Hathaway nista pretirano živčna. Med vajami sta si igralca vzela nekaj časa za kratke intervjuje, in čeprav nista želela razkriti nič podrobnosti o tem, kaj bosta počela na odru, sta le razkrila nekaj malih skrivnosti.

Pri 28 letih bo Hathawayeva najmlajša voditeljica podelitve doslej, 32-letni Franco pa je prvič tudi sam nominiran za oskarja, in sicer za glavno vlogo v filmu 127 ur. A, kot piše AP, je mladi voditeljski par le nekaj dni pred velikim dogodkom popolnoma sproščen, pred novinarji sta se šalila, zanikala nekaj govoric in celo sprožila nekaj novih. Med drugim se je Franco pošalil: "Hodiva."

James niti zase ne sme navijati
Scenaristi podelitve so jima že dali zvezdniški vzdevek po vzoru navez Bennifer in Brangelina: Francaway. Lepša polovica voditeljskega para (no, številne oboževalke postavnega Franca se s to oznako morda ne bi strinjale) je povedala, da kot voditeljica ne sme imeti svojih favoritov, in dodala, da James niti zase ne sme navijati. Franco pa je v šali dodal: "Ja, ta tip naj gre nekam." Povedal je tudi, da bo poskušal že kar med prireditvijo "twitati".

Čeprav mlada hollywoodska upa še nikoli prej nista delala skupaj, pravita, da se je kemija med njima zgodila v hipu. Hathawayeva je povedala, da je pravzaprav "že več let razmišljala o vzpostavitvi kemije s Francom". V resnejšem tonu pa je dodala, da jo delo s sovoditeljem navdihuje: "Zaradi Jamesa sem začela prevpraševati pomen igralskega in umetniškega poklica. James ne dovoli, da bi bilo kaj običajno ali klišejsko." Opisala ga je kot "popolnoma izviren um".

Počaščena, da sta del Oskarjev
Oba pa sta nad priložnostjo vodenja Oskarjev navdušena. Franco pravi, da se je v Los Angeles preselil okrog 10 let nazaj - v istem času, ko so se Oskarji preselili v gledališče Kodak. "Spomnim se vsake oskarjevske sezone, ko sem se vozil po mestu in se znašel v prometnem zamašku, ker so zaprli Hollywoodski bulevar ali kaj podobnega ter si mislil: 'Uau, to je to, to je bil vrhunec.' Tako da je res lepo, da sem zdaj tukaj."

Za Hathawayevo je vodenje podelitve velika čast: "Obožujem Oskarje, res jih ... Obožujem igralski poklic. Počutim se kot najsrečnejše dekle na svetu, to je le nadaljevanje izjemne sreče in nenavadnih izkušenj, ki sem jih imela priložnost doživeti doslej. Ne bi mogla biti bolj hvaležna."

Oskarje, nagrade Ameriške filmske akademije, bodo podelili v noči z nedelje na ponedeljek, v živo bomo podelitev spremljali tudi na MMC-ju.