Spletni analitiki ocenjujejo, da je bilo v uri po razkritju novega Batmana več kot 70 odstotkov odzivov na Twitterju negativnih. Foto:
Spletni analitiki ocenjujejo, da je bilo v uri po razkritju novega Batmana več kot 70 odstotkov odzivov na Twitterju negativnih. Foto:
Režiser Maščevalcev Joss Whedon in bivši Batman Val Kilmer sta Afflecku izkazala podporo; večina "tvitersfere" ni bila tako spodbudna. Foto: Twitter

Podpisniki peticije na spletnem portalu Change.org, ki so prepričani, da bo Affleck vlogi "storil krivico", so studio Warner v dnevih po razglasitvi, da bo Batmanovo ogrinjalo od Christiana Bala prevzel 41-letni Ben Affleck, zasuli s pritožbami. Največji kamen spotike je trenutno to, da naj Affleck ne bi bil dovolj "zastrašujoč". "V naslovni logi Daredevila je bil obupen in niti približno ni podoben akcijskemu junaku ali superjunaku. Prosim, poiščite koga drugega in dajte oboževalcem to, kar hočejo," je pobudnik John Roden še zapisal v svoji peticiji; ob tem je poudaril, da Affleckovo delo in opus spoštuje, da pa se mu zdi za Batmana popolnoma zgrešeno izbran igralec.

O zarečenem kruhu
Roko na srce, včasih se je zdelo, da je podobnega mnenja celo Affleck sam. "Bog mi pomagaj, če bom še kdaj posnel film, v katerem kaj eksplodira," je izjavil pred leti. "Če me boste videli v filmu, v katerem stvari eksplodirajo, boste vedeli, da sem izgubil ves svoj denar."

Bruce Wayne - prekompleksen lik?
Uporabniki strani se večinoma strinjajo glede tega, da niso Affleckove igralske sposobnosti "niti blizu temu, da bi bil lahko prepričljiv kot Bruce Wayne"; po njihovem studio tako ni izpolnil svoje obljube, da bo njihov novi Batman v vlogo vnesel "dvojnost lika, ki ga uteleša".
Kot filmski Clark Kent oz. Superman bo v "skupnem" filmu, ki je napovedan za leto 2015, nastopil Henry Cavill. V filmu, ki ga bo - tako kot letošnjega Jeklenega moža - režiral Zack Snyder, se bosta superjunaka spopadla drug z drugim (pa čeprav eden od njiju pravzaprav sploh nima nadnaravnih sposobnosti, drugi pa lahko leti in premore nečloveško moč). Christian Bale je, kot poročajo številni mediji, zavrnil ogromne kupe denarja, ki so mu bili ponujeni, da bi še četrtič sedel za volan batmobila, a je britanski igralec prepričan, da je z Nolanovo trilogijo Viteza teme povedal vse, kar ima o tem liku povedati.