Madonna je na letošnjo podelitev grammyjev prišla z rapersko okrašenimi .... zobmi. Foto: Reuters
Madonna je na letošnjo podelitev grammyjev prišla z rapersko okrašenimi .... zobmi. Foto: Reuters
Madonnin prejšnji film, W. E. (zgodba o ljubezni med Edvardom VII. in Wallis Simpson), je v ZDA zaslužil le pičlega pol milijona dolarjev. Snemanje je bilo, z Madonninimi besedami, "hudičevo naporno".

V osredju Ljubezenske zgodbe sta ameriška študentka in mlad musliman, ki se zaljubita na nekem idiličnem otoku kenijske obale, a se njun odnos zaradi kulturnih razlik kmalu zaplete. Koproducentka filma bo avtorica romana, hči Alice Walker, znane po romanu Nekaj vijoličastega (The color purple), za katerega je prejela Pulitzerjevo nagrado.

Knjiga Ade: A Love Story ponuja izjemno potovanje s prelepo ljubezensko zgodbo, obljublja Madonna, ki po poročanju revije Hollywood Reporter še išče scenarista za svoj film. Kot koproducent bo sodeloval Bruce Cohen, tudi producent filma Lepota po ameriško.

Materialistično dekle se ne da
Madonna je lani praznovala 55. rojstni dan. Pevka, ki ji je prodor uspel z drugim albumom Like a Virgin iz leta 1984, je z videospoti, ekstravagantnimi in izzivalnim nastopi ter s provokativno modo postala ena največjih ikon v glasbenem svetu. Za svoje delo je glasbenica, ki je v svoji karieri zamenjala vrsto podob in glasbenih izrazov, prejela številne nagrade. (V letu 2013 je po podatkih Forbesa prehitela tako Oprah kot Stevena Spielberga in s svojo glasbo, oblačili in dišavami zaslužila 125 milijonov dolarjev.)

Doslej se je podpisala pod režijo filmov Filth and Wisdom (2008) in W. E. (2011), ki pa nista bila pretirano uspešna. Kot igralka je bila še najbolj opažena v naslovni vlogi muzikala Evita, sicer pa je nastopila še v Desperately Seeking Susan, A League of Their Own, Štirih sobah in nekaj drugih filmih.