Da Mel Gibson ni več hollywoodska persona non grata, dokazuje že to, da so ga kot častnega gosta povabila na premiero Ceste besa,
Da Mel Gibson ni več hollywoodska persona non grata, dokazuje že to, da so ga kot častnega gosta povabila na premiero Ceste besa, "reboot" franšize Pobesneli Max, s katero je Avstralec pred davnimi leti zaslovel. Foto: Reuters

V filmu Hacksaw Ridge se bo Gibson lotil resnične zgodbe o bolničarju Desmondu Dossu, ki je v drugi svetovni vojni, v času bitke bitke za Okinavo, rešil 75 mož. Film naj bi začeli snemati že septembra, v glavnih vlogah pa bosta ob Vaughnu (ki bo poveljnik enote) nastopila še Andrew Garfield (v vlogi Dossa) in Sam Worthington.

Vrnitev domov
Oskarjevec, ki je otroštvo preživel v Sydneyju, je "presrečen", da bo dobil priložnost za režijo v svoji rodni deželi. Kot je dejal, si ne more zamisliti boljših lokacij za snemanje filma, kot sta Sydney in New South Wales, na katere ima lepe spomine iz otroštva.

Nagrada za hrabrost, ker se ni hotel bojevati
S filmom se bo Gibson, v zgodovino zapisan s filmi Kristusov pasijon in Pogumno srce ter akcijsko pustolovščino Apokalipto, poklonil Desmondu Dossu, ameriškemu vojnemu bolničarju, ki se zaradi ugovora vesti ni želel vojskovati. Pozneje je za svoja dejanja prejel medaljo hrabrosti (in je tudi prvi primer "ugovora vesti" s to nagrado v ameriški zgodovini.)

Gibson Dossa opisuje kot "skromnega možaka, ki ni maral zganjati cirkusa okrog svojih dosežkov". Pravice za svojo življenjsko zgodbo je prepisal na svojo cerkev, ki jih je po njegovi smrti tudi prodala.