Izbira najstniške pevke Lorde je v skladu s ciljnim občinstvom trilogije Igre lakote. Foto: EPA
Izbira najstniške pevke Lorde je v skladu s ciljnim občinstvom trilogije Igre lakote. Foto: EPA

Mlada novozelandska glasbenica, najmlajša (dvakratna!) grammyjevka v zgodovini, bo poskrbela za glasbo za nadaljevanje filmske trilogije Igre lakote. Za prvi del dvodelnega filma Mockingjay, ki naj bi v kinematografe prišel novembra, 17-letna pevka že izbira sodelujoče glasbenike, prispevala pa bo tudi naslovno pesem, je sporočila produkcijska hiša Lionsgate.

Kot je Lorde, ki je leta 2013 dominirala na glasbenih lestvicah z Royals, zapisala na svoji strani na Facebooku, je naslovna pesem že gotova, pri pisanju pa ji je pomagal Joel Little.

Filmska trilogija v režiji Francisa Lawrencea nastaja po istoimenski romanih ameriške pisateljice Suzanne Collins. Postavljena je v bližnjo prihodnost, kjer so lakota, suša in požari povzročili uničenje ZDA. V novi državi Panem se je skupina mladostnikov prisiljena v televizijskem šovu boriti do smrti.

Prvi del nosi naslov Arena smrti, drugi Kruto maščevanje. V filmu je vlogo najstnice, ki se mora udeležiti iger, v katerih se 24 izbrancev spopade na življenje in smrt, odlično odigrala Jennifer Lawrence.

Izbira Lorde, da bo poskrbela za glasbo tretjega nadaljevanja franšize, se sklada s tem, komu je v prvi vrsti ta namenjena - najstnikom in mlajšim odraslim. "Ko sem spomladi na snemanju sedel skupaj z Lorde, sem bil presenečen, kako je takoj razumela, kaj želimo doseči s filmom," je dejal režiser filma. "Komaj čakam, da bom lahko to, kar je naredila, delil z oboževalci," je dodal.