"Nismo slabi ljudje, smo pa naredili nekaj slabega," je slogan, ki najavlja rdečo nit nove serije. Foto: Netflix
Bloodline bo še ena od tistih serij, ki jih boste hoteli pogledati na dušek, pišejo prvi recenzenti. Foto: Netflix

Uporabniki Netflixa (in iznajdljivi pirati) bodo že marca spoznali Rayburnove, sodobno ameriško družino, ki se vidi kot nekakšen steber svoje lokalne skupnosti na Floridi. A nato se - na slavje ob 45-letnici delovanja hotela starih zakoncev Rayburn - domov vrne sin Danny (Ben Mendelsohn), črna ovca v družini, ki zagrozi, da bo obelodanil vse njihove umazane skrivnosti iz preteklosti. Njegovi bratje in sestre se morajo torej odločiti, kje so postavljene njihove meje lojalnosti družini.

Serija Bloodline ima več kot solidno igralsko zasedbo, v kateri so poleg Mendelsohna še Norbert Leo Butz, Jamie McShane, Jacinda Barrett, Enrique Murciano, Chloe Sevigny, Steve Pasquale, Mia Kirshner in Katie Finneran. Naš vodič skozi dogajanje bo prvoosebni pripovedovalec: Kyle Chandler igra "dobrega" sina Johna in lokalnega šerifa.

Pod serijo so podpisani isti avtorji - Glenn Kessler, Todd A. Kessle in Daniel Zelman - kot pod NBC-jevo Damages (2007-2012). Seriji uporabljata isti princip nakazovanja nasilnih dogodkov v prihodnosti.

Po tonu je nova serija še najbližja Showtimovi The Affair, piše Varietyjev kritik Brian Lowry, "vključno z dihotomijo med zagrenjenostjo in spletkarjenjem na eni strani in kuliso sončne plaže na drugi." Prvi dve od trinajstih epizod so namreč že prejšnji mesec predvajali na berlinskem filmskem festivalu.

Spodaj pa še fotografije igralske zasedbe z uradne predpremiere serije v New Yorku.