Diane Keaton bo nastopila v vlogi ameriške redovnice, ki živi v Vatikanu. Foto: EPA
Diane Keaton bo nastopila v vlogi ameriške redovnice, ki živi v Vatikanu. Foto: EPA

Prvi del osemdelne serije, ki nastaja produkciji televizijskih mrež Sky, HBO in francoskega kanala Canal Plus, bodo gledalci dočakali prihodnje leto. Paolo Sorrentino, ki je za Neskončno lepoto dobil oskarja za najboljši tujejezični film, nadaljevanko napoveduje kot zgodbo veri in o tem, kako ljudje obvladujejo in manipulirajo z močjo. Zgodba serije Il giovane papa je fiktivna in pripoveduje o Lennyju Belardu, prvem papežu z italijansko-ameriškimi koreninami.

Serija bo sledila predvsem spornemu začetku papeževega pontifikata Pija XIII., ki ga razjedajo notranji boji med rigidno religioznostjo in strastmi. Kakšen bo značaj lika, ki ga bo upodobila Diane Keaton, za zdaj ostaja skrivnost. Paolo Sorrentino, ki je za Neskončno lepoto dobil oskarja za najboljši tujejezični film, poleg režije skupaj s tremi soavtorji podpisuje tudi scenarij.
Cerkveni škandali in skrivnostna življenja papežev so zadnja leta režiserjem precej privlačen vir navdiha. Pred dvema letoma je Ridley Scott o prav tako fiktivnem papežu Sikstu VI. (upodobil ga je nemški igralec Bruno Ganz) posnel televizijski film The Vatican. Še predtem pa je irski režiser Neil Jordan ustvaril fikcijsko televizijsko serijo Borgijci o življenju papeža španskega rodu Aleksandra VI. na prehodu iz 15. v 16. stoletje. Odigral ga je Jeremy Irons.