Han Solo je v zgodovino filma prvič stopil daljnega leta 1977, v Epizodi IV. Kulten lik je iz njega naredil Harrison Ford. Foto: AP
Han Solo je v zgodovino filma prvič stopil daljnega leta 1977, v Epizodi IV. Kulten lik je iz njega naredil Harrison Ford. Foto: AP
Infornacije o novem filmu dobivamo po drobcih, a že dve leti pred premiero ... Foto: Twitter

Filmski blog Deadline poroča, da je 26-letni igralec moral na poti do vloge prekositi celo hordo mladih vrstnikov; poleg njega sta bila v končnem izboru še Taron Egerton in Jack Reynor.

Za zdaj o filmu vemo le malo: režira ga utečeni tandem Phil Lord in Chris Miller, ki sta v preteklosti znala uspešno izpeljati tudi take na papirju bizarne ideje, kot sta bila Lego film in adaptacija TV-serije 21 Jump Street.

Neuradno velja, da bo novi film naslovljen Han Solo: A Star Wars Story, Miller pa je 4. maja (na svetovni dan oboževalcev Vojne zvezd) objavil fotografijo Hanovega kultnega orožja s pripisom "Komaj čakam, da začnemo snemati!"

Alden Ehrenreich je bil letos ena redkih svetlih točk novega filma bratov Coen, Ave, Cezar!; v njem je igral simpatičnega, a ne ravno bistrega zvezdnika starih hollywoodskih vesternov, ki se nevede zaplete v zakulisne spletke velikega snemalnega studia.

Naslednji dve leti bomo raziskovali stranske veje sage
Scenarist "Solovega filma" bo
Lawrence Kasdan, ki se je podpisal tako pod kultni Imperij vrača udarec(1980) kot tudi pod novi film, Sila se prebuja. Film v kinematografe prihaja leta 2018, kot drugi spin-off projekt v franšizi. Še pred tem bomo lahkodecembra letos videli Rogue One: A Star Wars Story. Po napovedniku sodeč bo imela v njem glavno vlogo Felicity Jones. Neuradno so nekateri filmski blogi poročali še, da bi se v Rogue One lahko pojavil Darth Vader, ki naj bi ga tokrat igral Spencer Wilding (Doctor Who, Varuhi galaksije).