Preden je Radžinikanth vstopil v filmsko industrijo je delal kot sprevodnik na avtobusu. Foto: AP
Preden je Radžinikanth vstopil v filmsko industrijo je delal kot sprevodnik na avtobusu. Foto: AP
Plakat filma Kabali
65-letni Radžinikanth danes velja za enega najbolje plačanih igralcev v Aziji in za enega od igralcev, ki se najbolje obrestujejo filmarjem v Indiji. Foto: IMDb

Tako se bodo delodajalci ognili, da bi si ljudje, zato da bi si lahko ogledali premiero, vzeli bolniški dopust, izklopili prenosne telefone ali pa se preprosto ne bi pojavili na delovnem mestu.

Usoda Tamilcev pred indijsko neodvisnostjo
Film Kabali bo premierno predvajan v petek v okoli 12.000 kinodvoranah. Zgodba je naslednja: pred indijsko neodvisnostjo so bili mnogi Tamilci iz južne Indije poslani v Malezijo kot najeti delovna sila. Glavni protagonist Rajni, ki ga upodablja Radžinikanth, se upre temu zatiranju. Po dolgem služenju zaporne kazni je bolj odločen kot kdaj koli prej, da se bo bojeval za svoje ljudstvo.

Dela prost dan in tudi prost vstop na projekcije
Tako bodo imeli dela prost dan zaposleni v Čenaju, četrtem največjem indijskem velemestu in prestolnici južnoindijske zvezne države Tamil Nadu, ter v Bangaloru, prestolnici zvezne države Karnataka. Ne samo to - nekatera podjetja bodo zaposlenim celo podarila kinovstopnice.

Let, obrok in hoteli v znamenju filma
Letalski prevoznik Air Asia je za petek dodal še poseben polet za 180 potnikov iz Bangalora v Čenaj, na letu pa bo na voljo tudi Radžinikanthov najljubši obrok. Poleg tega bodo nekateri razkošni bangalorski hoteli organizirali posebne projekcije, s ceno vstopnic 1.300 rupij (skoraj 18 evrov), še poroča BBC.

Radžinikanth je do danes nastopil več kot 1.700 filmih, večina jih je v tamilskem jeziku. 65-letni zvezdnik velja za enega najbolje plačanih igralcev v Aziji in za enega od igralcev, ki se najbolje obrestujejo filmarjem v Indiji.