Dane DeHaan in Robert Pattinson bosta na platnu prikazala mladostno prijateljstvo med Jamesom Deanom in Dennisom Stockom. Foto: EPA
Dane DeHaan in Robert Pattinson bosta na platnu prikazala mladostno prijateljstvo med Jamesom Deanom in Dennisom Stockom. Foto: EPA

A razloga za navdušenje najstnic ali izražanje dvoma o tem, kako (ne)primerna izbira za upodobitev ene največjih filmskih ikon vseh časov bi bil Pattinson, ni, saj bo Robert igral "zgolj" fotografa Dennisa Stocka, ki je Deanu pomagal do slave. Jamesa Deana pa bo na platnu upodobil vzhajajoči zvezdnik Dane DeHaan, ki bo kmalu prevzel tudi lik Harryja Osborna v Neverjetnem Spider-Manu 2 oziroma vlogo, v kateri je prej nastopal James Franco, ki se je tudi že preizkusil v vlogi Deana.

Life o času pred Deanovim zvezdništvom
Corbijn, ki se je ob fotografiranju in režiranju videospotov odlično udomačil tudi v svetu celovečercev, se bo tako po pevcu Joy Division Ianu Curtisu, čigar življenje je tako kot Deanovo ugasnilo veliko prezgodaj in je njegova zadnja leta na platno ujel v filmu Nadzor, spoprijel s še eno ikono. Naslov filma o Deanu bo Life, po reviji, za katero je delal Stock, in v skladu z aktualnimi smernicami ne bo sledil celotnemu življenju igralca, ampak se bo osredotočil na določeno obdobje, piše Guardian. Scenarij za Life je napisal Luke Davies, snemati pa naj bi začeli na začetku prihodnjega leta.

Natančneje bo v filmu v ospredju čas pred letom 1955, ko je Deanu uspel preboj z vlogo v klasiki Vzhodno od raja. Predtem je Stocka agencija Magnum angažirala za fotografiranje vzhajajočega zvezdnika, mladeniča pa sta se spoprijateljila in se podala na pot od New Yorka do Los Angelesa, potem pa še v Indiano, kjer je fotograf posnel zdaj ikonične posnetke porajajoče se zvezde. Ki pa je ugasnila mnogo prezgodaj: James Dean je v čelnem trčenju s svojim novim porschejem umrl septembra istega leta. Takrat so ga ljubitelji filma poznali le po vlogi v Vzhodno od raja, Upornik brez razloga je v kinematografe prišel posthumno.

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate najaktualnejšo vlogo Roberta Pattinsona, predstavlja se v kampanji za dišavo Dior Homme.