Film
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.4 od 13 glasov Ocenite to novico!
Martin Scorsese in Leonardo DiCaprio sta izmed celovečercev nazadnje skupaj posnela Volka z Wall Streeta (2013), biografsko kriminalno komedijo, v kateri je imela vidno vlogo tudi slovenska igralka Katarina Čas. Leta 2015 je sledil še skupni projekt Avdicija, kratki film, v katerem je poleg DiCapria zaigral tudi Robert DeNiro. Foto: Reuters

Dodaj v

Šesti skupni film Scorseseja in DiCapria: triler o umorih Indijancev

"Marty" bo prej posnel še Irca z DeNirom
15. julij 2017 ob 18:35
Los Angeles - MMC RTV SLO

Preverjeni filmski tandem Martin Scorsese in Leonardo DiCaprio se pripravlja na snemanje novega skupnega projekta, poroča cehovski medij Variety.

Legendarni režiser in priznani igralec, ki je lani za vlogo v Povratniku Alejandra Inarrituja po več nominacijah končno dobil tako želenega oskarja, razvijata filmsko priredbo knjižnega trilerja o resničnih zločinih Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI.

Kot je za Variety povedal Scorsesejev dolgoletni scenograf Dante Ferretti, režiser upa, da bodo začeli film po knjigi uspešnici Davida Granna snemati prihodnjo pomlad. Scenarij bo prišel izpod prstov oskarjevca Erica Rotha (Forrest Gump, Nenavadni primer Benjamina Buttna).

Zgodba je postavljena v 20. leta prejšnjega stoletja in osvetljuje niz umorov članov ljudstva Osage v Oklahomi, ki so se zgodili, potem ko so na njihovem ozemlju odkrili nafto. To je bila ena prvih večjih raziskav umorov razvijajočega se zveznega preiskovalnega urada, FBI-ja, ki je bil ustanovljen le dobro desetletje prej. V tistem času je bila sicer njihova prednostna naloga boj proti organiziranemu kriminalu, denimo Alu Caponeju in drugim razvpitim gangsterjem.

De Niro kot morilec Irec
75-letni Scorsese bo še prej, menda že to jesen, posnel gangsterski film The Irishman o življenju mafijskega najetega morilca Franka Sheerana, znanega pod vzdevkom Irec, ki ga bo upodobil Robert De Niro, še en njegov večkratni sodelavec (skupaj sta posnela kar osem celovečercev in en kratki film), ki je dobil oskarja za glavno moško vlogo prav za vlogo v Scorsesejevem Pobesnelem biku.

Omenjeni film po neuradnih podatkih financira spletni velikan Netflix, zato še ni potrjeno, ali bo dejansko na ogled v kinematografih ali zgolj na zahtevo prek spleta, se pa ugiba, da Scorsese v to možnost, torej da bi si njegov izdelek lahko ogledali le na malih zaslonih, ne bi privolil.

A. K.
Prijavi napako
Komentarji
jasej1
# 15.07.2017 ob 20:06
@slaya

Si pa zelo malo filmov Scorseseja pogledal. Kaj pa porečeš na filme Hugo, King of Comedy, Ragging Bull, Shutter Island, Aviator, Gangs of New York ali denimo zadnji Silence? Dejansko je Martin eden najbolj širokih režiserjev, ki zna narediti dobro dramo, komedijo, družinski film, psihološki triler ali biografijo. Je pa res, da so mafijski filmi njegova specialiteta.

Kakorkoli, meni se zdi ta kombinacija dobitna. The Wolf of Wall Street mi sicer ni bil najbolj všeč, sta mi pa zato bila še posebej The Departed in Shutter Island. Komaj čakam film, tudi osnova zveni zanimiva.
jasej1
# 15.07.2017 ob 20:09
Še bolj se pa veselim filma The Irishman. De Niro in Pesci znova skupaj... Kar kurjo polt dobim.
por
# 15.07.2017 ob 19:50
Kaj porečeš pa na The Departed?
mbmbmb
# 15.07.2017 ob 20:55
@slaya, če maš ti pojma o filmih, potem sem jaz pecikl
por
# 15.07.2017 ob 19:52
Aja, mislim, da je to značilnost večine režiserjev - reciklaže svojih filmov. S tem da Scorsese to zna bolje od marsikaterega :-)
Miham
# 21.07.2017 ob 20:32
še en test
Emmure
# 17.07.2017 ob 08:03
I'm funny how?I mean funny like i am a clown?am I amuse you?whata fuck do you mean,I m funny,motherfucker.

legendarno
nocoment78
# 16.07.2017 ob 22:08
@Mitko Tom je karakter grobijana...Leonardo intelegenca
boboman
# 16.07.2017 ob 18:43
smithies, seveda saj so trilogijo porezal in stlacl v celovecerc no skor......sem mislil da je ta fakt, od kod scenarij Departeda, poznan tako imenovami fanom reziserja...
smithies
# 16.07.2017 ob 14:18
Kot je napisal slaya, the departed je posnet po infernal affairs, ki je sicer trilogija. Meni je bil super film z boljso zgodbo kot the departed, ki so jo za potrebe hollywooda za moje pomojme poslabsali.
agenda21
# 16.07.2017 ob 10:02
Oba dva pa imata skupnega šefa:
https://www.youtube.com/watch?v=2Z1NGRq-gv0
313
# 16.07.2017 ob 09:56
Ne vem kaj vidi v njem, prav težko gledam njegovo neprepričljivo igranje samega sebe, v vsakem filmu je isti.

Neverjetno, kaj vse lahko človek izjavi in ostane živ.
Novak Gregor
# 16.07.2017 ob 06:35
DiCaprio je ODLIČEN IGRALEC, o tem ni dvoma. Odlično odigra tako pozitivne, kot negativne vloge.
Sprva ga nisem prebavljal, ker sem bil prepričan, da igra njegov izgled, ne njegov performans (punce so norele zaradi njega), a več njegovih filmov sem videl, manj sem bil prepričan.
O Scorseseju nima smisla izgubljati besed...Poleg Tarantina je zame daleč najboljši režiser.
Če pa nekdo misli, da je Scorsese zanič, zagotovo občuduje Mr. "CGI effect" režiserje tipa Bay, Spielberg, JJ.Abrams, Lucas in ostali...Skratka režiserje, ki se oslanjajo na efekte, ne na zgodbo & karakter vlog. Na koncu so taki filmi polni eksplozij in...nič drugega.
Mitko
# 16.07.2017 ob 10:25
slaya, v kolikor je temu tako, potem pa film itak izgubi na vseh nivojih, razen pri morebitnem zaslužku, kar je itak 1. cilj mainstream filmske produkcije.
Mitko
# 16.07.2017 ob 10:23
Mogoče se je Martin res nekoliko izpel v izvirnosti, medtem ko je zame Leonček vseeno precenjen igralec. Ni slab, ampak precenjen. Pri 'Povratniku' recimo, je karizma 'negativca' Toma veliko bolj izstopala.
slaya
# 16.07.2017 ob 10:19
The Departed je remake, ki so ga naredili po scenariju odličnega Hongkoškega filma, nato v njega naturili par holivudskih superzvezdnikov in malenkostno spremenili zaključek. Ne bi ga štel kot kakršenkoli dosežek.
313
# 16.07.2017 ob 09:54
75-letni Scorsese bo še prej, menda že to jesen, posnel gangsterski film The Irishman o življenju mafijskega najetega morilca Franka Sheerana, znanega pod vzdevkom Irec, ki ga bo upodobil Robert De Niro, še en njegov večkratni sodelavec (skupaj sta posnela kar osem celovečercev in en kratki film) [...]

@jasej1
Še bolj se pa veselim filma The Irishman. De Niro in Pesci znova skupaj... Kar kurjo polt dobim.


Poleg De Nira, ki je naveden že v članku in Pescija, ki ga je omenil jasej1, bo v filmu The Irishman igral tudi Al Pacino.

Se nam obeta labodji spev enih največjih legend filmske industrije vseh časov?
pazi_mina
# 15.07.2017 ob 21:26
Slaya ima kar prav
virus99
# 15.07.2017 ob 21:06
Bolj kot Scorsese je Dicaprio tisti, ki je vse povedal dolgo nazaj v dveh filmih (Košarkarjev dnevnik, Gilbert grape). Ne vem kaj vidi v njem, prav težko gledam njegovo neprepričljivo igranje samega sebe, v vsakem filmu je isti.
slaya
# 15.07.2017 ob 19:30
Scorsese je vse kar je imel za povedat in pokazat, pokazal s filmom Goodfellas, ostalo je bilo samo recikliranje na isto vižo: seks, koka, denar, poroka, še več koke, priležnice, kriminalisti za petami in bankrot. Kazino, Wolf of Wall street,... vse reciklaža Goodfellas. Res ne rabimo še enega Scorsesejevega filma o mafiji. To njegovo sodelovanje z Di Caprijom, je pa dobro samo za enega človeka - di Capria. Za gledalce in Scorseseja pač ne, ker se vsak film tako sili in muči, da misliš, da bo platno razgnalo.
Kazalo