Pia Zemljič je na Festivalu slovenskega filma v Portorožu prejela Stopovo nagrado za igralko oziroma igralca leta. Foto: RTV SLO
Pia Zemljič je na Festivalu slovenskega filma v Portorožu prejela Stopovo nagrado za igralko oziroma igralca leta. Foto: RTV SLO
Pia Zemljič, Primož Bezjak
Pia Zemljič je v filmu upodobila krajevno lepotico Bronjo, v katero se zaljubi avtomehanik Djuro. Foto: Kolosej

To je zvezdnica filmskega prvenca Marka Naberšnika Petelinji zajtrk zaupala MMC-jevi spletni klepetalnici. Igralka, ki se je vloge lotila približno pol leta po porodu, je v klepetu priznala, da je snemanje intimnih oziroma erotičnih prizorov vedno naporno in stresno delo, zlasti jih je težko posneti tako, da delujejo prepričljivo.

Najtežje so tiste banalne stvari


Pia je v filmu zaigrala v vlogi lepotice iz Gornje Radgone, Bronje, ki je poročena s krajevnim kriminalcem Lepcem, vanjo pa se zaljubi mladi avtomehanik Djuro. Na vprašanje, ali čuti kaj podobnosti z Bronjo, je igralka odgovorila, da meni, da nimata kaj dosti skupnega, poleg intimnih prizorov pa so se ji pri vlogi zdele najtežje tiste "banalne stvari", kot so radgonščina, počasnejše kretnje in stiska, potlačena navznoter. Spregovorila je tudi o snemanju filma, ki je trajalo kakšna dva meseca, in se spomnila zanimivih prigod, ko se je Primož Bezjak oziroma Bezi, kot mu sama pravi, med snemanjem postrigel, pa so mu morali zaradi tega "doštukati" lase.


Končno čas zase ...
Bralce je zanimalo tudi, kaj počne, kadar ji kamere in fotografski aparati niso za petami. "Trenutno se to dogaja preredko. Rada imam normalno življenje s svojimi fanti. Kuham, hodim na sprehode in berem. Teater in kino tu in tam, to je že organizacija. Masaža pa za nagrade ...," je povedala Pia.

Na vprašanje, ali bi se za hollywoodsko kariero odpovedala gledališču, pa je odvrnila, da se zaradi Hollywooda ne bi odrekla ničemur, kar ima rada.

M. K.