Gašper Jarni bo Umka skušal odvrniti od prevelikih nepridipravščin. Foto: RTV SLO
Gašper Jarni bo Umka skušal odvrniti od prevelikih nepridipravščin. Foto: RTV SLO
Umko ne bo oddaja, kjer bi gostje sedeli lepo na miru. Foto: RTV SLO
Peter Poles
Peter Poles, enfannt terrible slovenske zabavne industrije.

Ob zgodnjih sobotnih popoldnevih, natančneje ob 16.30, bo 1. program Televizije Slovenija od danes naprej predvajal cikel osmih slovenskih mladinskih filmov. Najprej bo na sporedu film Junaki petega razreda, v naslednjih sobotah pa sledijo Zvesti prijatelji, Pozabljeni zaklad, Nepopisan list, Nina, Dvojne počitnice, Življenje kot v filmu, Gorjanci ter Mostovi mojega dedka.

Oglejte si prvo oddajo Umko.
Toda novosti se tu šele začnejo: vsak izmed mladinskih filmov se bo nadaljeval z novo serijo za otroke, Umko, ki bo na sporedu vsako soboto ob 16.15 na 1. programu Televizije Slovenija. Umko je bil, o čemer priča že njegovo ime, zasnovan kot zabava za umne glave. Je nagajiv prijatelj otrok, ki je najbolj vesel takrat, ko v njegovem studiu izvajajo neverjetne vragolije, ob katerih se bodo odrasli nasmejali, otroci pa se bodo skozi igro veliko naučili.

Od kuhanja do vesoljskih poletov
S pomočjo kuharskega mojstra Janeza bodo pripravljali slastne jedi, tekmovalci pa bodo odpotovali tudi na drugo galaksijo, da bi poiskali stvari, ki jih Umko na svojih popotovanjih nenehno pozablja. Umkov najboljši prijatelj Gašper Jarni (voditelj oddaje), bo preverjal, kdo je najhitrejši v mestu, kdo je kralj živali, kdo najbolje pleše in kdo so Umkovi skriti gostje. Oddaja je nastala v sodelovanju s Hišo idej.

Za malo starejše, a nič manj ostre ume: Peter Poles
Danes se na male zaslone vrača tudi oddaja Nikoli ob desetih, ki jo bo tako kot do zdaj vodil Peter Poles.

Glasbeno-pogovorni šov bo v tej sezoni na sporedu vsako drugo soboto na 2. programu Televizije Slovenija. Režiser oddaje je Peter Juratovec, urednica Diana Štraus Svetlik, redaktor pa Aleksander Radić. Gosti prve letošnje oddaje bodo Orleki.

Pevci na preizkušnjah
Peter Poles bo ob pomoči privlačnih starlet tako kot do zdaj v studiu gostil osrednjega glasbenega gosta, ki bo v oddaji nastopil tudi v živo. Goste bodo gledalci spoznali na zabaven in sproščen način, saj se bo Peter z njimi pogovarjal, igral igrice in jim nastavljal majhne pasti.