V Cannesu se bodo letos med drugim poklonili Isabellini slavni materi Ingrid Bergman. Foto: EPA
V Cannesu se bodo letos med drugim poklonili Isabellini slavni materi Ingrid Bergman. Foto: EPA

Slavni igralki je film dobesedno krojil življenje, hčer legendarne švedske igralke Ingrid Bergman in italijanskega režiserja Roberta Rossellinija je spremljal od malih nog. Poleg tega je bila poročena z Martinom Scorsesejem, prijateljevala pa je tudi s kultnim Davidom Lynchem.
Isabello Rossellini smo med drugim videli v filmih Modri žamet, Divji v srcu, Izgubljena prtljaga in Ljubimki, leta 2008 pa je na Berlinalu predstavila tudi svoj režijski prvenec, kratki film Green Porno.
Poklon legendarni Ingrid Bergman
V Cannesu, kjer bo 68. izvedba prestižnega festivala potekala med 13. do 24. majem, bo vodila žirijo sekcije Un certain regard (Poseben pogled). Letošnji canski festival med drugim pripravlja poklon igralkini materi, zvezdnici legendarne Casablance. Predvajali bodo dokumentarec o njenem življenju, Isabella Rossellini pa bo predstavila tudi dramsko besedilo, ki ga je posvetila materi. Z njim se namerava podati tudi na turnejo po svetu.
Katere filme bodo predstavili v sekciji Un certain regard in v tekmovalnem programu festivala, bo znano prihodnji teden.