Najbolj zaželeni kipec je Hoffman domov odnesel leta 2006. Foto: EPA
Najbolj zaželeni kipec je Hoffman domov odnesel leta 2006. Foto: EPA
Pretekli teden je Hoffman na festivalu Sundance z režiserjem Johnom Slatteryjem in soigralko Christino Hendricks predstavljal film God's Pocket. Foto: EPA

Oskarjevec, ki je dragoceni kipec leta 2006 prejel za svojo vlogo Trumana Capoteja v filmu Capote, je bil znan po izvrstnih karakternih vlogah, s katerimi se je zapisal v spomin številnih oboževalcev in igralskih kolegov. Za oskarja je bil sicer nominiran tudi za stranske vloge v Wilsonovi vojni, Dvomu in Gospodarju. Znan je bil tudi kot odličen gledališki igralec. Trikrat je bil nominiran za nagrade tony, s katerimi nagrajujejo najboljše na odrskih deskah.

Hoffman je imel že v mladosti velike težave z odvisnostjo od mamil, a se je iz pekla omame rešil, lani pa znova podlegel heroinu. V nedeljo sta ga mrtvega našla prijatelj in prijateljica, ki sta se v njegovo stanovanje napotila, ko ju je poklicala Hoffmanova dolgoletna partnerica Mimi O'Donnell, saj Hoffmann ni prišel po njune otroke. Skupaj sta imela desetletnega Cooperja, sedemletno Tallulah in petletno Willo.

V svoji karieri je zaigral v več kot 50 filmih, hkrati pa ves čas nastopal tudi na odru. Njegova zadnja vloga je bila v filmu franšize Igre lakote z naslovom Upor (The Hunger Games: Mockingjay), ki prihaja na platna letos. Še prejšnji teden je na festivalu neodvisnega filma Sundance s soigralko Christino Hendricks in režiserjem Johnom Slatteryjem predstavljal film God's Pocket.

V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj prizorov iz njegovih filmov:

Veliki Lebowski

Marčeve ide

Capote

Govor ob prejemu oskarja za glavno moško vlogo v filmu Capote (leto 2005)

Dvom

Magnolija

Družina Savage

Gospodar

Wilsonova vojna

In prišla je Polly