Schwarzenegger ni v svoji dolgoletni karieri še nikoli igral odkrito istospolno usmerjenega lika. Foto:
Schwarzenegger ni v svoji dolgoletni karieri še nikoli igral odkrito istospolno usmerjenega lika. Foto:

V enem od zadnjih prizorov prejšnjega dela filmske serije vidimo Trencha, kako se v baru stiska k Yin Yangu, liku Jeta Lija. "Bi fanta rada svojo sobo?," se pošali lik Sylvestra Stallona, na kar Schwarzenegger odgovori: "Ne potrebujeva sobe!" Takrat se je to zdelo kot rahlo homofobična, butasta šala - ampak zdaj se je izkazalo, da sta Trench in Yin Yang že ves čas par.

Ko so nedavno Hughesa v nekem intervjuju vprašali, ali misli, da sta na koncu tretjega dela "fanta" še vedno skupaj, je potrdil, da je tako - in se pri tem obnašal, pripomni pisec na blogu Grantland, "kot da jo je odnesel z nečim neverjetnim".

Trencheva istospolna usmerjenost je presenečenje predvsem zato, ker bi si človek težko zamislil bolj heteronormativno franšizo, kot so Plačanci, pa tudi zaradi Schwarzeneggerjeva političnega stališča do istospolnega zakona.

Nekdanji republikanski guverner Kalifornije je namreč dvakrat glasoval proti sprejetju zakona o istospolnih porokah in tudi izjavil, da je "zakon med moškim in žensko". Je pa zato v isti sapi kot guverner v svoji pisarni poročil dva istospolna para ...