Glavno vlogo je studio najprej ponudil Emmi Watson, pa jo je zavrnila. Foto:
Glavno vlogo je studio najprej ponudil Emmi Watson, pa jo je zavrnila. Foto:
Vloge pravljičnih negativk so očitno zanimive tudi za največje zvezde: po Angelini Jolie in Charlize Theron jo je sprejela tudi Cate Blanchett.

Napovednik za igrano različico znane zgodbe, v kateri bo Ello igrala Lily James (Downton Abbey), njeno zlobno mačeho pa Cate Blanchett, je v 24 urah po objavi na YouTubu nabral impresivnih 4,2 milijona ogledov (pa še 33 milijonov na Facebooku). Od prejšnjega tedna je napovednik, v katerem vidimo tudi Richarda Maddena kot princa in Heleno Bonham Carter kot dobro vilo, kliknilo še več milijonov uporabnikov.

Pepelka, v izvirniku ena izmed pravljic iz zakladnice Charlesa Perraulta, popisuje usodo zatirane mlade lepotice Elle, ki je po očetovi smrti na milost in nemilost prepuščena muham svoje mačehe in njenih dveh hčera. Čeprav se nad njo znašajo na vsakem koraku, je Ella odločena, da bo upoštevala očetove želje ter "ohranila pogum in prijaznost", je zapisano v sinopsisu filma.

Kmalu se seveda pojavi privlačni neznanec, na katerega naleti v gozdu. Kmalu se izkaže, da je mladenič kraljevega rodu, nato pa sledi že dobro znani zaplet s plesom, v kočijo spremenjeno bučo in steklenim čeveljčkom, ki bo ostal na stopnicah palače. V igralski zasedbi so med drugim še Sophie McShera, Holliday Grainger, Derek Jacobi in Stellan Skarsgard.

Pepelka prihaja na petah neverjetnega uspeha Zlohotnice (z Angelino Jolie v glavni vlogi) in še predtem Alice v Čudežni deželi, kjer je Norega klobučarja igral Johnny Depp. Za primerjavo: napovednik za Zlohotnico si je v 24 urah ogledalo "samo" milijon in pol ljudi, potem pa je film zaslužil 757,7 milijona dolarjev.

Tokratno Pepelko režira Kenneth Branagh, v kinematografe pa prihaja 12. marca prihodnje leto.