Arctic Monkeys so prvi singel obljubili aprila. Foto: Reuters
Arctic Monkeys so prvi singel obljubili aprila. Foto: Reuters

Drugi album skupine, ki je bila na letošnji podelitvi britanskih glasbenih nagrad brit imenovana za najboljšega novinca, je tako skoraj napisan, kmalu pa naj bi se podali še v studio. Pevec skupine Alex Turner je obljubil, da bo drugi album drugačen od njihovega prvenca. Kot pravi, so že pripravili deset pesmi, za katere pa so porabili kar nekaj časa.

Zadnja pesem, ki so jo uvrstili na prvi album, You Probably Couldn't See For The Lights But You Were Looking Straight At Me, je bila napisana maja lani. Tako bodo na novi plošči zaživele pesmi, ki so nastajale vse od omenjenega meseca in kot pravi Turner, naj bi bila vsaka nekoliko drugačna. Temu je dodal, da že nestrpno pričakuje, kdaj se bodo spet zaprli v studio.

Bo glasbenikom uspelo?
Glasbeniki pa bodo morali pohiteti, če želijo izpolniti napovedi, saj naj bi prvi singel The View From The Afternoon izšel že aprila. Poleg omenjene skladbe bo plošča ponudila še pesmi Leaving Before The Lights Come On, Do Me a Favour, Three Episodes Where Someone Else Got In The Way in I Wish You Would Have Smiled In The Baker.