BadBadNotGood bodo v Kinu Šiška nastopili v okviru glasbenih dogodkov, imenovanih Indekš lekcija. Foto: Kino Šiška
BadBadNotGood bodo v Kinu Šiška nastopili v okviru glasbenih dogodkov, imenovanih Indekš lekcija. Foto: Kino Šiška

Zgodba se je torej začela v letu 2011, ko so se povezali trije študentje džeza: klaviaturist Matthew Tavares, basist Chester Hansen in bobnar Alex Sowinski. Med drugim izstopajo z izborom repertoarja in sodelovanji z imeni iz različnih glasbenih domen, kot so na primer Future Islands, Bootsy Collins, RZA, Frank Ocean, Earl Sweatshirt, DOOM, Danny Brown in številni drugi.

Njihova prva kratkometražna plošča BBNG, ki je izšla junija 2011, predstavlja unikatno združitev džezovske virtuoznosti s sodobno glasbeno produkcijo in se ponaša z naprednim pristopom k obdelavi zvoka ter je nemudoma požela navdušenje med kritiki in širšim občinstvom.

Dober glas seže daleč ...
Med njihovimi zgodnjimi privrženci sta se znašla tudi legendarni BBC-jev glasbeni "mnenjski voditelj" Gilles Peterson in Tyler The Creator, član kolektiva Odd Future, kjer smo v preteklosti lahko našli tudi prej omenjenega Earla Sweatshirta.

Plošča BBNG2 iz leta 2012 predstavlja spoj izvirnih avtorskih skladb in obdelav drugih avtorjev (na primer My Bloody Valentine, James Blake in Feist) ter mešanje tradicij džeza, hiphopa, panka in plesne elektronike v notorične koncertne akcije. S tem izdelkom so si ustvarili precejšnjo bazo privržencev, ki prihajajo z zelo različnih vetrov, zagotovili pa so si tudi nastope po vseh pomembnejših festivalih - od Coachelle do Glastonburyja. Lani so BadBadNotGood pravzaprav šele izdali svoj prvi dejanski studijski album, ki so ga naslovili III in je izšel pri založbi Innovative Leisure, februarja letos pa so izdali studijski rezultat sodelovanja z Ghostface Killahom.

Koncert v Kinu Šiška se začne ob 20. uri, pred BadBadNotGood bodo nastopili njihovi someščani Kilimanjaro in slovenski izšolani pozavnist in skladatelj ter ustvarjalec elektronske glasbe Žiga Murko.