"Pred kratkim sem sklenil, da javno ne bom več nastopal, a je tako, da brez glasbe težko živim," je pediater še lani priznal v intervjuju za Delo. Foto: BoBo

Prof. dr. Pavle Kornhauser je eden največjih slovenskih razumnikov, ki je poleg uveljavljanja inovacij in humanizacije v pediatriji vsa leta deloval tudi kot publicist, organizator kongresov, predvsem pa kot pianist in pobudnik skupine Pro medico. Posvečena mu je oktobrska oddaja Opus Darje Korez Korenčan, ki si jo lahko na 1. programu TV Slovenija ogledate danes ob 18.00 (ter nato še ob 23.05).

Tako bogate kulturno-umetniške dejavnosti, kot jo imajo na Kliničnem centru v Ljubljani, ni mogoče najti nikjer drugje v Evropi. V oddaji Opus boste spoznali Pavla Kornhauserja kot eno najbolj ustvarjalnih osebnosti na področju glasbene umetnosti med zdravniki.

Opus je monotematska oddaja o resni glasbi, ki spremlja sodobno glasbeno ustvarjalnost, predstavlja pomembne glasbene projekte, dogodke, reportažno zapisuje odmevna gostovanja na tujem, razkriva zgodovinske mejnike domače in tuje glasbe.