Still Smiling je album, ki s svojo vizijo povezuje celoten pas neba med Rimom in Berlinom, tako dnevni kot nočni. Foto: Kino Šiška
Still Smiling je album, ki s svojo vizijo povezuje celoten pas neba med Rimom in Berlinom, tako dnevni kot nočni. Foto: Kino Šiška

Sodelovanje z nekdanjim vodjem industrial benda Meathead, ki se je v zadnjem času uveljavil kot pisec filmske glasbe, med drugi je tudi avtor canskega zmagovalca Il Divo, prinaša album Still Smiling, ki z nalezljivimi melanholičnimi songi in subtilnimi godalnimi aranžmaji grozi, da bo postala klasika alternativne glasbe.
Vse se je začelo z gledališko produkcijo Ingiuria, čemur je sledilo sodelovanje pri skladbi za soundtrack A Quiet Life. Sprožil se je proces skupnega skladanja in produciranja novega albuma, v okviru katerega sta združila lastna zvočna raziskovanja in zanimanja, posebej za bolj eksperimentalne posnetke. Z izvirno rabo godal – violončela, violine, kitare in celotnega godalnega kvarteta sta zamajala tradicionalno dojemanje klasičnih instrumentov ob srečanju z elektroniko.
Teho in Blixa sta dve leti tesno sodelovala pri skrbnem izbiranju vsakega zvoka, vsake besede in tišine. Still Smiling, ki sta ga snovala v Berlinu in Rimu, obsega dvanajst skladb, med temi novo različico A Quiet Life in priredbo skladbe The Tiger Lillies Alone With The Moon. Pri snemanju so sodelovali tudi The Balanescu Quartet in čelistka Martina Bertoni.
Z vizionarskimi besedili, ki jih frontman kultnih Einstürzende Neubauten poje v angleščini, nemščini in italijanščini, tokrat odstira svojo osebno in intimno plat. Projektu lahko v živo prisluhnete to soboto ob 21.00 v Kinu Šiška.