Vsestranski umetnik je Blur zapustil med snemanjem zadnjega albuma Think Tank. Foto: www.grahamcoxon.org
Vsestranski umetnik je Blur zapustil med snemanjem zadnjega albuma Think Tank. Foto: www.grahamcoxon.org

Dobra tri leta po tem, ko je Coxon oznanil, da zaradi notranjih sporov zapušča eno najuspešnejših britanskih skupin 90. let, kaže, da je pripravljen na spravo. Pred kratkim je v nekem intervjuju odgovoril na izjave basista Blurov Alexa Jamesa, ki je povedal, da bi skupina rada posnela še en album, in to s Coxonom.

Čaka na predlog o ponovni združitvi?
37-letni Coxon je priznal, da vsekakor ne izključuje možnosti o ponovni združitvi Blur, a dodal, da mu tega ni še nihče predlagal. Razmišlja pa o tem, kako bi bilo, če bi se spet pridružil skupini, ali bi bilo zabavno, kakšna bi bila dinamika v studiu in ali bi šli spet na promocijsko turnejo. Po njegovih besedah vse skupaj zahteva veliko premišljanja, ki se mu sem in tja preda.

Ekscentrični in vsestranski (igra več instrumentov in je posnel že šest soloalbumov, je pa tudi slikar in pisec) Graham Coxon je povedal, da z nekdanjima kolegoma, vodjem in s pevcem skupine Damonom Albarnom in z bobnarjem Davom Rowntreejem po tem, ko je zaradi sporov zapustil Blur, nima več veliko stikov, sta si pa z Alexom Jamesom še vedno blizu. Povedal je: "Alex bo vedno moj prijatelj. Pravzaprav bodo na neki način vsi ostali moji prijatelji, a je vse skupaj nekako čudno."