Damir Martinović - Mrle in pevec Zoran Prodanović - Prlja, ustanovna člana Let 3 (sprva še Let 2). Foto: Kino Šiška
Damir Martinović - Mrle in pevec Zoran Prodanović - Prlja, ustanovna člana Let 3 (sprva še Let 2). Foto: Kino Šiška

Ni minilo veliko časa, odkar so bili nazadnje v Sloveniji. Lani so namreč poleg Zagreba tudi v Ljubljani javnosti predstavili spomenik Angela Merkel sere!, katerega naslov pač ne zavaja in leporeči o njegovi vsebini.

Gre za družbenopolitični komentar na lokalno in globalno realnost, isti naslov pa nosi tudi sveži album. V slovenski prestolnici se je odkritje spomenika zgodilo na Križevniški ulici pred Mini Teatrom in je seveda pritegnilo precejšnjo množico ter se dotaknilo tudi marsikaterega naključnega in nič hudega slutečega mimoidočega. Spomenik so nato v zagrebški Laubi darovali hrvaški predsedniški palači.

Skozi čas postali zaščitni znak mesta Reka
Kultna zasedba, ustanovljena leta 1987, je skozi leta delovanja kljub svoji - ali deloma prav zato - prejela tudi več nagrad; med njimi štiri porine (najuglednejša diskografska nagrada na Hrvaškem), dva crna mačka in leta 2006 kar šest zlatnih koogel, ki so nekakšne naslednice crnih mačkov, novinarske nagrade za rockglasbo.

V Kinu Šiška pa se drevi obeta "osvežen kontroverzni avdiovizualni spektakel, ki bo buril duhove še lep čas". "Na koncertu bo ekskluzivno na voljo novi album po posebni ceni," kot so zapisali v najavi. Koncert v Katedrali Kina Šiška se začne ob 20. uri. Pred Let 3 pa bodo nastopili zmagovalci lanskega natečaja Špil Liga, in sicer primorska rockovska zasedba StillOut.