Bobnar, tolkalec, improvizator, skladatelj in vizualni umetnik Zlatko Kaučič se je rodil v Sloveniji, malo pred svojim dvajsetim letom pa se je preselil v Italijo. Glasbena pot ga je ponesla še po drugih državah. Močno  se mu je vtisnila tudi Španija s svojim slikarstvom, občutenjem glasbe in Mediterana ter latinoobčutki. Nastopa in poučuje v ZDA in v Evropi, izdal je mnogo albumov, sodeluje v mnogih multikulturnih projektih, ki vključujejo avantgardno glasbo, vizualne umetnosti, poezijo in ples. Letos je Kaučič prejel tudi priznanje Prešernovega sklada. Foto: RTV SLO
Bobnar, tolkalec, improvizator, skladatelj in vizualni umetnik Zlatko Kaučič se je rodil v Sloveniji, malo pred svojim dvajsetim letom pa se je preselil v Italijo. Glasbena pot ga je ponesla še po drugih državah. Močno se mu je vtisnila tudi Španija s svojim slikarstvom, občutenjem glasbe in Mediterana ter latinoobčutki. Nastopa in poučuje v ZDA in v Evropi, izdal je mnogo albumov, sodeluje v mnogih multikulturnih projektih, ki vključujejo avantgardno glasbo, vizualne umetnosti, poezijo in ples. Letos je Kaučič prejel tudi priznanje Prešernovega sklada. Foto: RTV SLO

Z nastopom Kaučiča in njegove skupine Kombo se bo drevi ob 20. uri pričel niz džezovskih in džezu sorodnih koncertov v okviru abonmaja Jazzinty 2011/2012. Na šestih koncertih v novomeškem klubu LokalPatriot se bodo do maja prihodnje leto predstavile še štiri mednarodne zasedbe, zaključek pa bo pripadel triu mariborskega saksofonista in flavtista Vaska Atanasovskega.
Zasedba Kombo pod vodstvom tolkalca Zlatka Kaučiča je nastala v okviru njegove šole za tolkala, ki jo je Kaučič odprl v Novi Gorici pod okriljem Zveze kulturnih društev. Mnogi so začeli ustvarjati, vzljubili so glasbo in nadaljevali, danes pa imajo tudi svoje lastne skupine. Kot je povedal Kaučič v intervjuju, je moral le verjeti v njihov talent in jih spodbujati, napredek pa je bil očiten. So pa, kot dodaja, vsi tako zasedeni, da se dobijo na vajah le vsakih 14 dni, a imajo svoj slog, šarm in uspešne koncerte. Izvajajo avtorsko naravnano glasbo, sestavljajo pa ga tolkalci, kitaristi, klaviaturist, basist in drugi instrumentalisti.
Sredi januarja bo z mešanico afrobeata, džeza in fuzije nastopila slovensko-srbska zasedba Global Rhythm pod vodstvom v Kamerunu rojenega basista, kitarista ter vokalista Francisa Mbappeja, proti koncu februarja pa napovedujejo nastop newyorškega kvinteta Defunkt Millenium, naslednika zasedbe Defunkt, ki jo je pozavnist Joe Bowie zasnoval leta 1979.
Marca bo v Novem mestu nastopil leta 1940 rojeni ameriški flavtist in tenorsaksofonist Lew Tabackin, v njegovem triu pa se mu bosta pridružila še italijanski kontrabasist Giuseppe Bassi ter slovenski bobnar Gašper Bertoncelj. Proti koncu aprila bo kot predzadnja gostja abonmaja s svojim kvintetom gostovala newyorška pevka hrvaškega rodu Thana Alexa Pavelić, zmagovalka zadnjega natečaja za najboljšo džezovsko skladbo Jazzon Alpe Adria 2011, ki ga LokalPatriot razpisuje v okviru vsakoletne poletne delavnice in festivala Jazzinty.
LokalPatriotov abonma Jazzinty 2011/2012 bo 24. maja zaključil trio mariborskega saksofonista in flavtista Vaska Atanasovskega. Spremljala ga bosta tolkalec in bobnar Marjan Stanič ter kitarist Dejan Lapanja.