Na Ljubljanskem gradu so za uvod v poletje pripravili glasbena in plesna večera pod zvezdnim nebom v ambientu grajskega dvorišča. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Na Ljubljanskem gradu so za uvod v poletje pripravili glasbena in plesna večera pod zvezdnim nebom v ambientu grajskega dvorišča. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Zvečer bo pod zvezdnim nebom v ambientu grajskega dvorišča nastopil letošnji nagrajenec Prešernovega sklada z zasedbo Gombač & Kradljivci časa (Jošt Drašler - kontrabas, Uroš Buh - bobni, glas, Andraž Mazi - kitara, Nejc Škofic - klaviature), s katero bo premierno predstavil svoj avtorski prvenec, produkcijo letošnjega desetega festivala Godibodi.

Katalena s prvo pokušino novega materiala
Večer pozneje bo s koncertom nadaljevala priljubljena zasedba Katalena, stara skoraj 16 let. Do njenega rojstnega dne bo namreč manjkal le še en teden. Koncert na gradu sicer ne bo praznovanje obletnice, bo pa priložnost za vpogled v preteklost, sedanjost in prihodnost ustvarjanja skupine. Program koncerta bo pregled vseh šestih že izdanih albumov in obenem napoved prihajajočega, so zapisali organizatorji.

Ritmi, ob katerih Slovenci najraje zaplešejo
Sledila bosta plesna večera. Na prvem, ki bo v petek, 23. junija, bodo obiskovalci lahko zaplesali v latinoritmih salse, rumbe in ča-ča-čaja. Glasbeni gost bo hrvaška skupina z mednarodno zasedbo Cubismo. Njeni člani prihajajo iz Hrvaške, Slovenije, Kube in Ekvadorja. Igrajo energično plesno glasbo, ki temelji na afrokubanskih ritmih; ob prevladujočih ritmih salse in latino jazza je v glasbi Cubisma čutiti še vplive hip hopa, funka, džeza in rocka.

Ples pod zvezdami bo zaznamoval tudi sobotni večer. Ob glasbeni spremljavi DJ Aleša bodo obiskovalci lahko zaplesali v ritmih standardnih in latinskoameriških plesov; kot napovedujejo organizatorji, pa tudi tokrat ne bo šlo brez slavnostne četvorke. Gost večera bo hrvaški glasbenik, pevec in skladatelj Davor Radolfi.