Hiphop zares ni novost na Glastonburyju, vendar pa raperji nikoli niso nastopali v najprestižnejšem terminu. Foto: Aleksander Remec
Hiphop zares ni novost na Glastonburyju, vendar pa raperji nikoli niso nastopali v najprestižnejšem terminu. Foto: Aleksander Remec

S to izjavo je Emily Eavis odgovorila Noelu Gallagherju, ki je nedavno izrazil svoje ogorčenje zaradi nastopa hiphoperja Jay-Z-ja na Glastonburyju, ki zares uživa sloves rockfestivala. Eavisova meni drugače in poudarja, da Jay-Z, ki so mu namenili celo nastop v najbolj prestižnem terminu in na največjem odru, nikakor ni prvi hiphoper na festivalu. Navedla je imena La Soul, Cypress Hill in The Roots in dodala, da si je Glastonbury vedno prizadeval za žanrsko raznolikost programa. Hiphoperji pa da so bili med občinstvom tudi vedno zelo dobro sprejeti.

Rokovski reakcionar, ki se mu toži po zlatih letih
Ob izjavi vodje skupine Oasis ni molčal niti Andy Cowan, urednik hiphoperske revije Connection. Cowan je po poročanju BBC-ja izjavil: "Značilni reakcionarni pogledi razvajenega nekdanjega zvezdnika," pristavil pa je tudi, da je bil nastop skupine Oasis na Glastonburyju leta 1995 popolna polomija oziroma "nastop, ki je bil nabuhla zmešnjava".

Glastonbury letos celo oglašujejo
Organizatorji so ta teden objavili oglas za Glastonbury, kar je več kot neobičajno. Prejšnja leta namreč festivala nikakor ni bilo treba oglaševati; dovolj je bilo skromno obvestilo o začetku prodaje vstopnic in o nastopajočih in vstopnice so pošle v nekaj dneh. Letos je precej drugače. Vstopnic je še več kot dovolj in projekt družine Eavis je časopisu Guardian plačal za objavo sporočila: "Vzemite si pet dni dopusta in uživajte na najbolj nenavadnem festivalu na svetu."

P. B.