Zadnja zgoščenka s podpisom Guns N' Roses sega v daljno leto 1993, in sicer je bil to The Spaghetti Incident. Foto: EPA
Zadnja zgoščenka s podpisom Guns N' Roses sega v daljno leto 1993, in sicer je bil to The Spaghetti Incident. Foto: EPA

Junija so po spletu začele krožiti novice, da je legendarna skupina po 14 letih končno končala "kitajsko demokracijo", kar je seveda sprožilo govorice o tem, da bodo Axl Rose in preostali člani le izdali dolgo obljubljeni album.

Bo singlu sledil še album?
Dodatno se je upanje občudovalcev skupine okrepilo, potem ko se je izvedelo, da naj bi prvi uradni singel Shackler's Revenge septembra izšel kot glasbena podlaga računalniške igrice Rock Band 2. Gre za nekakšno napredno različico karaok, kjer se igralec preizkuša v obvladovanju virtualnega glasbila, vse skupaj pa naj bi igra vsebovala okoli sto skladb z vseh vetrov, med njimi na primer tudi Dylanova Tangled Up In Blue, Let There Be Rock (AC/DC) Pinball Wizard (The Who).

Vendar ta novica še ni izdajala ničesar o morebitnem izidu albuma, ki še vedno ni znan, se pa skupina že pogaja za ekskluzivno izdajo z nekaterimi trgovskimi velikani, kot sta Wal-Mart in Best Buy. Trenutno je menedžer skupine Irving Azoff, znan po tem, da se je dogovoril že za ekskluzivno izdajo albuma Long Road Out of Eden skupine Eagles.