Foto:
Foto:

Madredeus so si s ploščo Faluas Do Tejo, sicer posvečeno njihovi rodni Lizboni, resnično zaslužili oznako 'svetovne glasbe', ki jo založbe v zadnjih letih poskušajo prilepiti kar najrazličnejšim ustvarjalcem. Večina pesmi, ki jim razpoznavnost vtisne predvsem glas Terese Salgueiro, malce otožno opeva mnoge obraze portugalske prestolnice.

V znamenju fada
Pesmi skupine, ki jih ustvarja predvsem kitarist Pedro Ayres Magalhães, je seveda zaznamovala portugalska ljudska pesem, t. i. fado, pozorni poslušalci pa bodo zaznali tudi elemente argentinskega tanga in celo moderne elektronike.

Najboljši portugalski izvozni izdelek
Zasedba, ki se je zbrala leta 1985 in si zadala nalogo vključiti portugalsko ljudsko izročilo v tokove sodobne glasbe, je že nekaj časa najbolj znan glasbeni izvozni izdelek svoje domovine. K temu je seveda precej pripomogel tudi film Wima Wendersa Zgodba iz Lizbone, za katerega je skupina prispevala glasbo in na njem tudi sama nastopila.

Zanimivo pa je, da bosta njihova koncerta, ki se bosta odvijala danes in jutri v Italiji (nocoj v Catanii, jutri pa v Rimu), nosila naslov prejšnje plošče, tj. Un Amor Infinito.