Na glasbeno sceno je pevka prvič stopila leta 1975. Foto: EPA
Na glasbeno sceno je pevka prvič stopila leta 1975. Foto: EPA
Natalie Cole
Natalie Cole se do zdaj lahko pohvali s štirimi grammyji. Foto: EPA

Album bo v teh dneh izšel pod okriljem založbe Verve Records, pevka pa se je na njem ozrla v čas, preden je izdala uspešno ploščo Unforgettable: With Love, na katerem je bilo leta 1991 mogoče prisluhniti tudi glasbi njenega očeta Nata "Kingu" Cola. Pevka se predstavlja že z 20. studijskim albumom, na njem pa ponuja elektronsko obarvano mešanico skladb klasičnega popa, r'n'b-ja in rocka izvajalcev, kot so Fiona Apple, Aretha Franklin, Kate Bush, Sting in Shelby Lynne.

Iskren izraz prvotnega sloga
Kot napoveduje Natalie Cole, novega albuma ne bo predstavljala na velikih koncertih, ampak si bo tokrat raje izbrala nekoliko manjše, bolj intimne prostore. Tako se bo spomnila tudi svojih začetkov, ko je nastopala v klubih. Pri izboru pesmi na novem albumu je glasbenica sledila svojim koreninam in se vrnila v leto 1975, ko se je začela intenzivneje posvečati glasbenemu ustvarjanju. Svojo kariero sama opisuje kot zelo pisano, ob tem pa se spominja prelomnice ob izidu plošče Unforgettable, ki je povsem spremenila njene življenjske smernice. Zdaj se je odločila ponovno vrniti na začetek.

Raziskovanje svojega prvotnega sloga se ji zdi zelo osvobajajoče, ob tem pa ima občutek, da se končno lahko ponovno resnično iskreno izraža. "V glasbeni industriji je v tem času prava zmešnjava, ljudje pa so pozabili, kaj pomeni prava melodika in dobra skladba," je še dodala Colova.