Kingove pesmi Stand By Me, Spanish Harlem in There Goes My Baby so v Dvorani slavnih rokenrola uvrstili med 500 pesmi, ki so ustvarile rokenrol. Foto: Reuters
Kingove pesmi Stand By Me, Spanish Harlem in There Goes My Baby so v Dvorani slavnih rokenrola uvrstili med 500 pesmi, ki so ustvarile rokenrol. Foto: Reuters
Benjamin Earl Nelson je kariero začel pri zasedbi The Five Crowns, ki se je pozneje preimenovala v The Drifters. Foto: EPA

Pevec, ki ga po vsem svetu poznajo predvsem po zimzeleni pesmi iz leta 1961, je konec petdesetih zaslovel pod okriljem zasedbe The Drifters (med njihovimi pesmimi sta bili denimo There Goes My Baby in Save The Last Dance For Me).

Pozneje je King na lestvicah gostoval še s hiti Spanish Harlem, I (Who Have Nothing) in Don't Play That Song (You Lied).

V zadnjih letih sicer nihče ni poročal, da bi imel pevec težave z zdravjem. Še leta 2013 je uspešno sklenil koncertno turnejo. Lani je prav tako še nastopal po ZDA.

Svoje največje uspešnice se ni nikoli naveličal
Predlani je v nekem intervjuju naklonjeno razlagal o tem, kako zelo imajo ljudje radi pesem Stand by Me, in se zavezal, da jo bo na željo množic izvajal do konca svojih dni. "Tako ponosen sem, da je prestala preizkus časa."

Ciklična vračanja
Pesem se je po prvem uspehu na lestvice vrnila še v osemdesetih, ko je bila uporabljena v filmu z istim naslovom, ter še v televizijskem oglasu. Vsega skupaj je bila pesem na Billboardovi lestvici Top 100 do zdaj že devetkrat: dvakrat v Kingovi izvedbi, sedemkrat pa v različnih priredbah, ki so jih delali vsi od Johna Lennona do Spyderja Turnerja.

O svoji polstoletni karieri pa: "Resnično sem počaščen. Takrat davno si niti v sanjah ne bi predstavljal, da bom imel tako fantastično kariero. Vedno se mi je zdelo, da nisem sam izbral glasbe, ampak je glasba izbrala mene. Od tega, da sem začel v očetovi restavraciji v New Yorku, pa do danes, vse je bilo splet naključji. Tako srečo imam - česa drugega si nikoli nisem niti želel."