Otis Taylor redno koncertira na  najbolj prestižnih glasbenih odrih širom sveta. Foto: EPA
Otis Taylor redno koncertira na najbolj prestižnih glasbenih odrih širom sveta. Foto: EPA

V Chicagu rojeni multiinstrumentalist in tekstopisec je eden najvplivnejših blues glasbenikov, ki je poleg številnih nagrad in nominacij leta 2009 dobil nagrado Blues Music Award, eno najvišjih priznanj na področju bluesa. Njegov svojevrsten slog je strokovna javnost poimenovala trance blues. Do leta 1977, ko je prekinil svojo kariero, je igral v različnih blues skupinah po ZDA in Evropi, potem pa se je na glasbeno prizorišče vrnil leta 1995 in se od tedaj podpisal pod 14 albumov.

To ne bo njegov prvi nastop v Sloveniji, saj je pred tremi leti že nastopil v Novi Gorici. Drevi bo nastopil z Anno Harris na violini, Toddom Edmunsonom na basu in Larryjem Thompsonom na bobnih. V letošnjem letu bodo veliko nastopali v domačih ZDA, pa tudi v Franciji, na Škotskem in Nizozemskem.

Festival v Postojni je v zadnjih letih gostil številna slavna imena bluesa, kot so Sugar Blue, Byther Smith, Bluesbreakers, Roscoe Chenier, Sonny Rhodes, The Holmes Brothers, Nine Below Zero, Hans Theessink, Mississippi Heat, Ana Popović in številni drugi. Po podatkih organizatorja je pritegnil okrog 20.000 obiskovalcev.

Vodja festivala Dragan Kiković je napovedal, da bo v jesenskem delu festivala koncertiral tudi znani kitarist in tekstopisec Joe Louis Walker. Tisti, ki bodo festival zamudili, bodo lahko koncertom prisluhnili na Valu 202.