TLC, preden jih je ločila tragedija. Foto:
TLC, preden jih je ločila tragedija. Foto:
T-Boz in Chilli.
Leta 2002 T-Boz in Chilli na podelitvi MTV-jevih nagrad nista mogli zadržati solza.

27. julija bo ameriška televizija UPN predvajala zadnji del oddaje R U the Girl With T-Boz and Chilli, ki dokumentira trud preostalih dveh članic pop zasedbe TLC, da bi našli novo sodelavko. T-Boz in Chilli sta se namreč odločili, da bosta kljub tragični smrti Lise "Left Eye" Lopes (pred dvema letoma je v Hondurasu umrla v prometni nesreči) skušali nadaljevati razmeroma uspešno glasbeno pot.

Dekleti seveda zatrjujeta, da Lise ne poskušata nadomestiti in da bi bila vsakršna zamenjava le začasna: z zmagovalko natečaja sta želeli le oditi na turnejo in posneti (že napisano) pesem I Bet, za katero so bili že od začetka predvideni trije ženski vokali.

Prekmalu razkrit zaplet
Zadnjih osem finalistk bodo v naslednji oddaji zožili na samo dve, zmagovalko pa naj bi septembra razglasili na slavnostni prireditvi. Tudi tokrat pa so dramatično napetost porušili mediji, ki so že objavili, da sta T-Boz in Chilli na koncu ostali praznih rok. Pevki (ki sta edini članici žirije) pa trdita, da niti sami ne vesta, kako se bosta na koncu odločili. Vsekakor pa bi se ob bližajočem se izidu zbirke največjih uspešnic radi podali na koncertno turnejo.

Čeprav je skupina TLC morda ušla iz kratkoročnega spomina popularne glasbe, ostajajo ena najbolj uspešnih ženskih zasedb vseh časov; z 27 miljoni prodanih plošč imajo za zdaj še precejšnjo prednost pred zadnja leta bolj razvpitimi Destiny's Child.