Med koncertnimi vrhunci 60. izdaje festivala organizatorji izpostavljajo še gostovanje sanktpeterburškega filharmoničnega orkestra in dirigenta Jurija Temirkanova, koncert opernih arij s sopranistko Invo Mula, baritonistom Leom Nuccijem in dirigentom Ivanom Repušićem ter koncert Komornega orkestra Dunajskega koncertnega združenja in Komornega orkestra iz Perugie.

Cavazza v vlogi Nacija Glembaja
V Ljubljani bo med drugimi nastopil orkester Mariinskega gledališča iz Sankt Peterburga z dirigentom Valerijem Gergijevim, na sporedu jubilejne izdaje festivala pa bodo tudi koncert Vinka Globokarja ter trije koncerti Mednarodnega orkestra Maribor 2012 (MIO 2012). Na veselje ljubiteljev baleta se v slovensko prestolnico vrača Bejart balet iz Lozane, tokrat s Posvečenjem pomladi, glasbenim delom Igorja Stravinskega. Po lanski uprizoritvi muzikala Lasje bo Ljubljano znova obiskala Produkcija Bronowski, ki bo uprizorila še en kultni muzikal - Jesus Christ Superstar.

Organizatorji festivala so za ljubitelje gledališča izpostavili dramo Miroslava Krleže Gospoda Glembajevi v izvedbi beograjskega gledališča Atelje 212, v kateri vlogo Nacija Glembaja igra Boris Cavazza. Režiser Tomaž Pandur bo letos gledališki del festivala dopolnil s klasično grško tragedijo Medeja. Tudi letos bo organiziran tradicionalni koncert Vlada Kreslina, Kongresni trg pa bodo na Poletno noč zasedli simfoniki RTV Slovenija in najboljši slovenski vokalni solisti. Festival Ljubljana bo gostil tudi festival Music Masters on Air (MUSMA).