Skupini Terrafolk in simfonikom se je najprej pridružila Dada Kladnik. Foto: RTV SLO
Skupini Terrafolk in simfonikom se je najprej pridružila Dada Kladnik. Foto: RTV SLO
Skoraj vsi člani Terrafolka so na odru obvladovali več inštrumentov. Foto: RTV SLO

Na koncertu so se simfoniki predstavili pod taktirko Davida de Villiersa, kot njihovi gosti pa so nastopili tudi Anja Bukovec, Dada Kladnik, Kate Hosking in Nezza. S skupino Terrafolk, ki jo najpogosteje označujejo s pridevniki progresivno, glasbeno in etno, so naštudirali 15 skladb, tudi Užičko kolo, Lastovico, Gurmanski valček, Music for found harmonium, Katelina, Nori veter, Polka po rezijansko in Pulover ljubezni.

Znana imena slovenske glasbe
Priredbe del, ki jih je bilo slišati v Ljubljani, so prispevali Miloš Simić, Mitja Vrhovnik Smrekar, Lojze Krajnčan, Marko Gregorič, Danijel Černe Mystica, Bojan Cvetrežnik in Aldo Kumar. Simfoniki in Terrafolk so prvič skupaj zaigrali lansko leto v Cankarjevem domu v Ljubljani, koncert pa je bil tako dobro sprejet, da so se odločili za nadaljevanje sodelovanja.

Pet desetletij delovanja
Simfonični orkester RTV Slovenija sicer letos praznuje jubilejno, petdeseto leto delovanja, za začetek nove sezone pa so se odločili prirediti koncert z mnogo energije, zato so se odločili, da bodo k sodelovanju povabili zasedbo Terrafolk in izbrane soliste, s katerimi so kombinirali avtorsko ustvarjalnost in tradicionalne glasbe sveta.

Zaradi velikega zanimanja so se organizatorji odločili za enkratno ponovitev koncerta dan kasneje.