Dan D se tokrat v Izštekanih Jureta Longyke predstavljajo tretjič. Na Valu 202 in v Kinu Šiška se bodo predstavili ne le v akustični izvedbi, ampak v posebni
Dan D se tokrat v Izštekanih Jureta Longyke predstavljajo tretjič. Na Valu 202 in v Kinu Šiška se bodo predstavili ne le v akustični izvedbi, ampak v posebni "tihi" izvedbi z neobičajnimi inštrumenti in predmeti, kot so žlica, orglice, različni zvonci, jajčka, klobuk, bisernica, steklenica, maracas ipd. Foto: Kino Šiška

Koncertni album Tiho, ki obsega 17 skladb, izide danes, skupina pa ga bo predstavila na svojem prvem samostojnem koncertu v Kinu Šiška. Današnji koncert bo mogoče poslušati tudi v oddaji Izštekani Jureta Longyke na Valu 202, kjer bodo gostovali že tretjič. V uvodnem pogovoru bodo Dan D predstavili predvsem ozadje nastajanja projekta Tiho. Ker je današnji koncert v Kinu Šiška razprodan, bodo glasbeniki nastopili tudi v soboto, 9. 3., ob 21. uri.
Ker gre predvsem za spontano nadgrajevanje konca turneje Tiho, zasedba za oba koncerta pripravlja presenečenje z glasbenimi gosti in tudi pri oblikovanju repertoarja. Projekt Tiho se od Izštekanega razlikuje v inštrumentih, saj so se tokrat odločili zapustiti že preizkušeno in varno območje akustičnih inštrumentov in poseči po nekonvencionalnih in "odštekanih" glasbilih, kot so žlica, kuhalnica, ribežen, zvončki, bisernica, ukulele, bariton, steklenice ipd.
Kot so zapisali, izvedbe že znanih pesmi s tem postanejo pristne, nezlagane in neposredne, poslušalci pa jih lahko spoznavajo "čisto od blizu v njihovi najbolj 'slečeni' formi".