Rod Stewart se lahko pohvali z zelo uspešno glasbeno solokariero, zdaj pa ga čaka vrnitev v mlade dni s skupino The Faces. Foto: EPA
Rod Stewart se lahko pohvali z zelo uspešno glasbeno solokariero, zdaj pa ga čaka vrnitev v mlade dni s skupino The Faces. Foto: EPA

"Ljudje iz Ronniejeve pisarne se pogovarjajo z mojimi ljudmi, omenja se leto 2015," je dejal Rod Stewart. Ronnie je seveda legendarni kitarist še enih legend, Rolling Stonesov, Ronnie Wood. Na vprašanje, ali je na vidiku nov album skupine The Faces, je Stewart za bostonski radio WZLX odvrnil, da je "dejansko več možnosti, da se znova združimo s The Faces".

68-letni britanski pevec je bil pevec skupine The Faces med letoma 1969 in 1975. Skupina je nastala, potem ko so člani skupine The Small Faces, Ian McLagan, Ronnie Lane in Kenney Jones, po odhodu glavnega pevca in kitarista Steva Marriotta nadaljevali svojo glasbeno kariero. Trojici sta se pridružila Rod Stewart in Ronnie Wood, ki sta bila prej člana skupine The Jeff Beck Group, poroča Telegraph.

The Faces so izdali štiri albume. Skupina je redno nastopala do jeseni 1975, v tem času pa se je Stewart že posvečal solokarieri, Wood pa je že sodeloval z Rolling Stonesi. Skupina je s Stewartom v pevski vlogi zadnjič nastopila leta 1993 na podelitvi britanskih glasbenih nagrad brit. Če bo skupina obujena, potem bodo na odru znova nastopili Stewart, Wood, Jones in McLagan, prvotni basist skupine Ronnie Lane pa je leta 1997 umrl.

Namesto Stewarta Hucknall iz Simply Red
Skupina je v letih 2010 in 2011 nastopila na nekaj festivalih v Evropi in na Japonskem, Stewarta pa je pri mikrofonu nadomestil Mick Hucknall iz skupine Simply Red. O ponovni obuditvi skupine s Stewartom v pevski vlogi se je govorilo že večkrat, nazadnje lani, ko je imela skupina tudi že dogovorjen nastop, a ga je Stewart v zadnjem hipu zaradi bolezni odpovedal, nadomestil pa ga je Hucknall.

Spodaj si lahko ogledate koncert skupine The Faces iz leta 1972