"Nebesa so pravkar dobila izvrstnega bobnarja," je o umrlem kolegu na Facebooku zapisal kitarist Eddie Ojeda. Foto: Reuters
Bobnar je še malo pred smrtjo začel sestavljati knjigo "svojih spominov in naukov, ki se jih je v življenju naučil". Foto: Reuters

Člani njegove zasedbe so potrdili, da je Pero najverjetneje doživel infarkt, in sicer na turneji z Adrenaline Mob - bendom, s katerim je nastopal, kadar Twisted Sister niso bili na poti ali v studiu. Kolegi, ki so ga našli na avtobusu zasedbe, so ga neuspešno oživljali, nato pa je bil ob 11h dopoldne razglašen za mrtvega v bolnišnici v Poughkeepsieju.

"Njegov zagon je bil srce in duša našega zvoka, motor, ki nas je poganjal naprej," je v imenu Twisted Sister komentiral kitarist Jay Jay French. "Izgubili smo prijatelja in legendo." Pevec Dee Snider se je umrlemu kolegu poklonil kot "zadnjemu koščku v sestavljanki benda, ki je postal mednarodna senzacija in ena najboljših živih točk, kar jih je oder kdaj videl."

"Njegov rušilni napad na bobne je Twisted Sister in mene potisnil do veličine in nas navdihnil, da smo 'razturali' čisto na vsakem koncertu," je izjavil Snider. "Srce mi poka ob misli, da ne bom za hrbtom nikoli več čutil njegovega ritma ter da se nikoli več ne bom obrnil in videl širokega nasmeška na njegovem obrazu, ki je izviral iz gole radosti, da je počel, kar je imel rad."

Pero je bil še posebej markanten v prizoru antologijskega videa za singel We're Not Gonna Take It (1984), v katerem udari na boben, posut z bleščicami, ki se nato razpršijo visoko v zrak.

Newyorčan se je skupini Twisted Sister pridružil leta 1982, tik preden so se - po desetletju mukotrpnega nastopanja po majhnih klubih - dokončno zasidrali na takrat vzhajajočo težkometalsko sceno. S svojimi kričeče naličenimi obrazi in svetlikajočimi se kostumi so bili Twisted Sister idealen "produkt" za šele dobro vzpostavljeno TV-mrežo MTV; v redni rotaciji so imeli na primer njihovo uspešnico I Wanna Rock.

Leta 1987 je Pero skupino zapustil in glasbeno kariero nadaljeval pod okriljem druge zasedbe, a se je nato v devetdesetih spet našel s starimi kolegi in z njimi igral zadnjih dvanajst let. Bobnal je tako na vseh njihovih albumih razen na Love Is for Suckers.

Bend se še ni dokončno odločil, ali bo napovedane koncertne datume skupine odpovedal ali nekako le izpeljal. Še v petek zjutraj so namreč napovedali, da bodo 30. maja nastopili na metalskem festivalu Meltdown v Las Vegasu. Bili so tudi napovedane točke na nekaj poletnih festivalih po Evropi.