Foto:
Foto:

Pavarottija naj bi po poročanju italijanskih medijev težave z dihanjem doletele na dopustu, ki ga z ženo Nicoletto Mantovani in s hčerko Alice preživlja v svoji vili blizu kraja Pesaro ob Jadranski obali. Tenorist se je z opernih odrov umaknil leta 2004, lani pa je bil zaradi rakavega tumorja na trebušni slinavki operiran v New Yorku.

Z Bogom sta si bot
Pavarotti je po lanski operaciji povedal, da na svoje zdravstveno stanje gleda "filozofsko": "V življenju sem imel vse, zares vse. Če mi bo vse odvzeto, si bova z Bogom bot." Takrat je tudi napovedal, da se želi na svojem domu v krogu družine okrepiti in pripraviti na kemoterapijo.

Pavarotti je imel že prej večkrat težave z zdravjem in je moral zato vedno znova prelagati in odpovedovati svoje koncerte. Med njegovimi večjimi zadnjimi nastopi je bilo odprtje zimskih olimpijskih iger februarja leta 2006 v Torinu, kjer je zapel arijo Nessun Dorma iz Puccinijeve opere Turandot.

Trenutno je veliki tenorist še na opazovanju v bolnišnici, a naj bi ga spustili domov že v naslednjih dneh. Govoric o tem, da naj bi imel Pavarotti pljučnico, njegovi predstavniki niso želeli komentirati.