Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in džeza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega, piše na spletni strani vokalne zasedbe. Foto: Jure Matoz
Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in džeza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega, piše na spletni strani vokalne zasedbe. Foto: Jure Matoz


Prva vrsta je 15-minutna oddaja na 1. Programu Radia Slovenija z nastopom glasbenikov v živo iz Studia 13 ter videoprenosom na Facebooku. V oddaji se predstavljajo tako mladi, še neuveljavljeni, kot tudi že prepoznavni glasbeniki. Lahko se oblikujejo tudi nove zasedbe, samo za to priložnost. V studiu so navzoči tudi poslušalci, ki s svojo prisotnostjo sooblikujejo koncertno vzdušje.

Nosilca oddaje sta urednik Milan Krapež in glasbena urednica Alja Kramar, sodeluje pa bo celotno glasbeno uredništvo 1. programa, tako da je tudi nabor voditelje pester. Na začetku oddaje je kratka predstavitev in pogovor z glasbeniki, sledi pa prvovrstna glasba.

Naslednji torek, 19. septembra, pride v oddajo skupina Jazzva, ki ima konec meseca koncert v Kinu Šiška na Popjazziadi, kjer se vsako leto predstavijo najaktivnejše in najkakovostnejše slovenske vokalne skupine in novosti na področju popularne vokalne glasbe. Skupaj z organizatorji podarjamo vstopnice za omenjeni dogodek.

Nagradno vprašanje:

Kdaj (navedite točen datum) bo Jazzva nastopila na Popjazziadi v Kinu Šiška?

Vaše odgovore pričakujemo do ponedeljka, 18. septembra, do 12. ure, na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si. Pripišite vaš telefon.

Podelili bomo tri vstopnice.

26. septembra bodo gostje oddaje Počeni škafi, 3. oktobra pa Nina Strnad in člani Big Banda RTV Slovenija s skladbami Jožeta Privška. Vabljeni k poslušanju!


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.