Noč knjigarn letos poleg Ljubljane organizirajo tudi v Kopru. Foto: BoBo
Noč knjigarn letos poleg Ljubljane organizirajo tudi v Kopru. Foto: BoBo

V Ljubljani bo Noč knjigarn letos potekala že drugič in tako v knjigarni Mladinske knjige na Trubarjevi pripravljajo predstavitev srbske kulture v sodelovanju s srbskim društvom Vidovdan. V knjigarni Konzorcij pa se obeta predstavitev ruske kulture v sodelovanju z vokalno skupino Ruski talisman in društvom etnične kulture Ritmi planeta.

Hiša sanjajočih knjig na Trubarjevi vabi na predstavitev japonske kulture z japonskimi čaji, pravljicami in drugim. Japonskemu vzdušju se bodo pridružili tudi v knjigarni Zvezdica Zaspanka. Gledališče Smejček s predstavo Indijanci v deželi miru in plesna skupina Colorado country line dance bosta v Knjigarni Felix na Čopovi obiskovalce popeljala v duh ameriške kulture.

Knjigarna Beletrina na Novem trgu pripravlja predstavitev knjige Zgodovina obraza v prevodu Alfreda Leskovca, ki bo knjigo in avtorja Hansa Beltinga na dogodku tudi predstavil. Celjska Mohorjeva družba na Nazorjevi pa pripravlja večer z Alenko Rebula.

Bedenje ob knjigah prvič tudi v Kopru
Mladinska knjiga Dom knjige bo predstavila italijansko kulturo in knjigo Alfabetolandia s Katjo Dellore in Fulvio Grbac, Knjigarna DZS pa bo duh španske kulture pričarala v sodelovanju s KUD-om Luna flamenco.

Koprska knjigarna Libris pa bo nocoj v znamenju francoske kulture, saj bodo v sodelovanju s Kulturnim društvom Peter Martinc Prešernov trg skupaj s knjigarno spremenili v francosko kulturno prizorišče.

Pobudnik Noči knjigarn je Društvo slovenskih založnikov, ki želi s to prireditvijo obiskovalcem knjigarne približati kot stičišča srečanj.