Joyce je obiskoval je šole pri jezuitih in univerzo v rojstnem mestu, vendar se je že mlad oddaljil od katoliške vere in je leta 1904 zapustil Irsko, ki se mu je zdela nazadnjaška. Nikoli pa ni pozabil Dublina, o katerem je veliko napisal. Foto: Wikipedia
Joyce je obiskoval je šole pri jezuitih in univerzo v rojstnem mestu, vendar se je že mlad oddaljil od katoliške vere in je leta 1904 zapustil Irsko, ki se mu je zdela nazadnjaška. Nikoli pa ni pozabil Dublina, o katerem je veliko napisal. Foto: Wikipedia
Baldassare Castiglione
Baldassare Castiglione je umrl leta 1529.
Stanley Getz
Stanley Getz se je rodil leta 1927.

1882 se je rodil angleški pisatelj irskega rodu James Augustine Aloysius Joyce, ki velja za utemeljitelja modernega romana.
Joyceja prištevamo med najuglednejše književnike 20. stoletja, v sklopu sodobnega pojmovanja romana. Prefinjeno opisovanje vsakdanjosti se veže z globokimi psihološkimi opazovanji, iz katerih je razvidno pisateljevo osebno prepričanje. Njegova dela so imela velik vpliv na generacijo pisateljev iz obdobja med svetovnima vojnama, vendar samo v oziru sloga in izražanja, medtem ko njegove zamisli niso bile nadalje razvite in obdelane, prav tako ne povsem sprejete. Njegov najbolj znan roman je Ulikses. Umrl je leta 1941.

1529 je umrl italijanski pisatelj, humanist, državnik in diplomat Baldassare Castiglione. Kot grof je služboval na dvorih v italijanskih mestih Mantoca in Urbino. Pozneje je bil odposlanec v Angliji in papeški nuncij v Španiji. V svojem najpomembnejšem delu Dvorjan (Il Cortegiano) je leta 1528 orisal idealno podobo renesančnega dvorjana. Dvorjan je postal vzor dvorne etike v renesansi. Castiglione je bil tudi pisec latinske poezije in avtor pomembne korespondence.

1594 je umrl italijanski skladatelj, glasbeni učitelj in dirigent v vatikanski cerkvi Giovanni Perluigi da Palestrina. Pisal je maše, znana je Misa papae Marcelli, motete in madrigale.

1669 se je rodil francoski orglar Louis Marchand.

1700 se je rodil nemški pisatelj Johann Christoph Gottsched.

1875 se je rodil avstrijski violinist Fritz Kreisler.

1887 se je rodil nemški pianist Ernst Hanfstängl.

1908 se je rodil slovenski skladatelj, pianist in glasbeni pedagog Pavel Šivic. Pisal je koncerte, komorna in klavirska dela, samospeve, zbore in balete.

1927 se je rodil ameriški džezovski glasbenik Stanley Getz.

1947 se je rodila ameriška igralka Farrah Fawcett.

1966 se je rodil ameriški glasbenik, član skupine Stone Temple Pilots, Robert DeLeo.

1970 je umrl angleški matematik in filozof, ki je prejel Nobelovo nagrado za literaturo, Bertrand Russell.

1972 se je rodila izraelska pevka, zmagovalka na Evrosongu Dana International.