Dinah Shore so pogosto primerjali z Doris Day in Patti Page. Foto:
Dinah Shore so pogosto primerjali z Doris Day in Patti Page. Foto:
Ja Rule
Med tiste, ki praznujejo rojstni dan le na pretsopno leto, sodi tudi Ja Rule. Foto: EPA

Bila je tudi igralka in televizijska voditeljica. Po neuspehu na avdicijah za skupine Bennyja Goodmana in bratov Jimmja in Tommyja Dorseyja je trmasto stopila na samostojno pot in postala ena prvih pevk te dobe, ki je dosegla neverjetno uspešno samostojno kariero.

V tej je nanizala kakšnih 80 skladb, ki so se uspele zavihteti na glasbene lestvice. Potem ko se je pojavila še v filmu, pa se je začela še njena štiri desetletja trajajoča igralska kariera na ameriški televiziji. V 50. in 60. letih je nastopala v lastnem glasbenem šovu ter v 70. letih vodila dve pogovorni oddaji.

Revija TV Guide jo je postavila na 16. mesto 50 največjih televizijskih zvezd vseh časov. Dinah Shore so pogosto primerjali z dvema priljubljenima pevkama iz sredine 40. in zgodnjih 50. letih, Doris Day in Patti Page. Dinah je umrla leta 1994.

1692 se je rodil angleški pesnik John Byrom.

1744 je umrl francosko-angleški filozof John Theophilus Desaguliers.

1916 se je rodila Dinah Shore, ameriška pevka, ki je v 40. in 50. letih nastopala in dosegla neverjeten uspeh kot solo pevka.

1940 je za svojo vlogo Mammy v filmu V Vrtincu Hattie McDaniel kot prvi temnopolti človek prejela nagrado oskar.

1972 se je rodil sin italijanskega igralca, Antonia Sabata starejšega, Antonio Sabato mlajši, ki je znan predvsem kot maneken in igralec.

1976 se je rodil ameriški raper in igralec Ja Rule s pravim imenom Jeffrey Atkins. Doslej je izdal sedem albumom in po vsem, svetu prodal več kot 20 milijonov plošč.

2012 umrl je Davy Jones, ki je nekoč prepeval v zasedbi The Monkees, ameriški različici Beatlesov. Skupina, v kateri so nastopali še Micky Dolenz, Michael Nesmith in Peter Tork, je bila slavna zlasti po skladbah I'm a Believer in Daydream Believer.