Pohodniki na prvi kontrolni točki na Libergi. Foto:
Pohodniki na prvi kontrolni točki na Libergi. Foto:
Nepregledna kolona pohodnikov iz vse Evrope.
Nepregledna kolona pohodnikov iz vse Evrope.
Proti Bojčevi zidanici, kjer je nastajalo jedro potopisa.
Proti Bojčevi zidanici, kjer je nastajalo jedro potopisa
Pohodniki se na pot ne odpravljajo samo zaradi cvička.
Pohodniki se na pot ne odpravljajo samo zaradi cvička
Primskovo, najlepši predeli Levstikove poti na južni trasi.
Primskovo, najlepši predeli Levstikove poti na južni trasi.


Prijavnina za posameznike znaša 3,00 € in vključuje tudi novo knjigo »Od Litije do Čateža ni samo Levstikova pot« z zemljevidom poti, s posebno spominsko kapo, na cilju pa tudi po en izvod revij Zdravje in Naša žena. Prijave so obvezne.
Skupna trasa poti: Litija (start in prijave)-Šmartno pri Litiji (prijave)-Slatna-Jelša-Liberga-Preska ...; severna pot: ... -Grmade-Gobnik-Moravče – cilj na Čatežu (22 km); južna pot: ... Ježni vrh-Vinji vrh-Poljane-Gradišče pri Primskovem-Sevno-Gornji vrh-Dolnji vrh-Razbore-Zaplaz - cilj na Čatežu (21km).
Kontrolne točke za spominske žige bodo v Litiji na startu oziroma v Šmartnem pri Litiji ob prijavi, na Libergi ob gasilskem domu, v Moravčah ob Res'nkovi kašči (za južno pot na Kopačiji) in na cilju na Čatežu. Spominske žige prejmejo v dnevnike le prijavljeni udeleženci prireditve.
Razhodnica, sklepna prireditev, bo ob 13. uri na vaškem trgu na Čatežu v organizaciji Turističnega društva Čatež. Udeležence bo pozdravil dr. Boštjan Žekš, predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Cilj prireditve je odprt do 17. ure na Čatežu.
S cilja bodo po 11. uri organizirani avtobusni prevozi do železniške postaje v Litiji in naprej na Veliko Loko in v Trebnje. Vozovnice za vrnitev lahko kupite po občutno nižji ceni skupaj s prijavnino ob prijavi v Litiji in Šmartnem pri Litiji. Popoldne ob 16. uri odpelje iz Velike Loke tudi posebni vlak v Ljubljano.
Podrobnejše informacije na www.levstik.si ali prek telefona 041 649-351.
Novico je napisal uporabnik RudiBr